Tervehdys!

Mukavaa että löysit tiesi tänne Täynnä tie on tarinoita-matkablogiin. Tämä tarina alkoi noin pari vuotta sitten, kun minulla oli polttava tarve saada matkakuvani ja tarinat matkoilta jonnekin sellaiseen paikkaan, jossa itse voisin helposti palata matkamuistojen äärelle, mutta jossa ne voisivat ilahduttaa myös muita. Aloin pikkuhiljaa kerätä tarinoita Bloggeriin perustamaani blogiin ja homma tuntui toimivan. Nälkä kasvaa syödessä ja nyt ollaan sitten tässä, kokonaan uudistunut sivusto, jonka parissa toivottavasti tulet sinäkin viihtymään!

KUKA TÄTÄ BLOGIA KIRJOITTAA?

Olen Pohjanmaan lakeuksien kasvatti. Täällä vietin lapsuuteni ja täällä asun edelleen. Vuosia mittariin on kertynyt 40+ mutta ikähän on onneksi vain numeroita. Syntymässä sain varmaan kroonisen matkakuumeen, joka puhkesi lopullisesti 12-vuotiaana, kun teimme perheen kanssa ensimmäisen ulkomaanmatkan. Siitä lähtien on veri vetänyt maailmalle. Kaipuu aurinkoon, pakoon Suomen kylmää talvea on pohjaton. Yleensä ihmiset asioita suunnitellessaan tapaavat sanoa: ”Sitten vanhana kiikkustuolissa…” Minä tapaan sanoa tässä kohtaa, että: ”Sitten vanhana aurinkotuolissa jossain lämpimässä…”

 

IMG_3194

 

Auringon lisäksi mieleni halajaa vuorille, kaupunkeihin, kotimaan ihmeellisiin paikkoihin, joiden olemassaolosta harvat tietävät. Ja vaikka tietäisivätkin, ei se vauhtiani hidasta. Mukana matkoilla kulkevat usein tyttäreni, joista toinen on jo aikuinen nuori nainen ja toinenkin hyvää vauhtia kasvamassa pois äidin helmoista. En voisi kuvitella parempaa matkaseuraa kuin omat lapseni. Monesti matkoilla on ollut mukana myös muuta perhettä.

 

IMG_3090

 

Olen myös vannoutunut yksinmatkustaja. En voi henkilökohtaisesti ymmärtää ihmisiä, jotka sanovat etteivät pääse reissuun, koska kukaan ei lähde heidän kanssaan. Hyvät ihmiset, älkää antako muiden valintojen ohjata omaa elämäänne! Lähde rohkeasti, näe, koe ja ennenkaikkea ELÄ! Arjen pyörittämisessä jää harvoin aikaa pysähtyä, kuunnella itseään. Yksin matkalla ollessa, sinulla ei muuta olekaan kuin aikaa ihan vain sinulle itsellesi!

Joskus olin huolissani myös siitä, mitä muut sanovat. No herranjumala! Mitä väliä sillä on!? Ikä, vaikka se onkin vain numeroita, on onneksi kasvattanut minut niin, että tänä päivänä minua ei voisi vähempää kiinnostaa mitä mieltä muut ovat matkustamisestani, siihen käyttämästäni budjetista tai ylipäänsä mistään muustakaan.

 

mie

 

En ole reppureissaaja enkä omatoimimatkailija. Suosin hyvin paljon matkoillani valmiita pakettiratkaisuja eri matkanjärjestäjiltä. Ainakin tähän asti se on tuntunut minulle sopivalta tavalta matkustaa, ja se kai on tärkeintä. Lentomatkojen ei tarvitse kulkea bisnesluokassa eikä hotellini tarvitse olla viiden tähden lukaali, mutta en myöskään tyydy mihin tahansa mörskään. Sellainen kultainen keskitie mörskän ja luksuksen välillä on aika hyvä. Ja fiiliksen sekä budjetin mukaan mennään myös aika paljon. Jos budjettia ei ole jään mielummin kotiin kuin lähden venyttämään penniä maailmalle todeten, että tuolla olisi hyvä nähtävyys, mutta minun ei ole mahdollista pysähtyä siellä, täytyy kiireellä ajaa tästäkin kohteesta vain läpi, koska aikataulu muutaman päivän budjettimatkalla on rajallinen. Minun matkoillani pysähdytään, ihmetellään ja ikuistetaan kameran muistikortille pilvenhattaratkin taivaalta jos siltä tuntuu.

Ilahdun aina, kun joku löytää blogiini ja erityisen mukavalta tuntuu silloin jos haluat palata yhä uudelleen minun reissutarinoiden pariin. Jätä ihmeessä viesti vierailustasi. Kommentoi ja liity lukijaksi vaikkapa facebook-sivullani niin tiedän Sinun olevan matkassa mukana.

Rakastan valokuvaamista mikä näkyy runsaana kuvasaldona postauksissa. Ethän kopioi kuvia ilman lupaa. Ja muistathan, että luvan mahdollisesti saatuasi, on vähintäänkin hyvien tapojen mukaista mainita lähde ja kuvaaja.

Mukavia tulevia reissuja Sinulle ja minulle! Jos maailmalla nähdään, nyppää ihmeessä hiasta!

Rakkaudesta reissaamiseen, Virpi

YHTEYSTIEDOT:

sähköposti: virpisiekkinen@gmail.com tai

taynnatieontarinoita@gmail.com

Saat minuun yhteyden myös lähettämällä viestin facebook-sivun kautta.