Postauksen lopussa arvonta!  Palkinto: Trendhim.

 

Olen viime aikoina palannut vanhojen matkakuvien ääreen useampaan kertaan, kun olen siirtänyt blogin kuvia flickerin kansioihin ”parempaan turvaan”. Olen toki myös palannut kuvamuistojen ääreen matkakuumeen kouristellessa sydämessä. Miten onnellinen sitä silloin onkaan, että niitä kuvia tulee räiskittyä matkoilla vähän sieltä sun täältä. Näitä muistojen albumeita selatessani olen hiukan surullisenakin laittanut merkille sen miten paljon on unohdettuja kuvia, jotka eivät koskaan päätyneet minnekään. Instagramia on päivitetty matkojen aikana ja sen jälkeen pienillä tilannekuvilla, blogiin on kerrottu tuoreeltaan matkakuulumiset, nähtävyydet ja jotain mukavaa siinä ohessa. Mihinkään postaukseen ei voi kuitenkaan laittaa määräänsä enempää kuvia.  Jos ottaa matkalla kuin matkalla lähemmäs tuhat kuvaa, on päivänselvää että osa niistä jää käyttämättä. Tämä postaus on omistettu näille blogin unohdetuille kuville. Jokainen niistä kätkee taakseen hetken, palan sitä tunnelmaa mikä kuvaushetkellä oli, palan sitä matkaa joka jo kauan sitten jäi taakse, mutta jonka muistot on helppo herättää henkiin pienen pienillä kuvamuistoilla.

Palaamme muistoissa Pariisin kaduille. On vuosi 2013 ja mitä hauskimmassa seurassa toteutettu reissu Pariisiin. Tämä pieni hattukauppa löytyi tuolloin muistaakseni läheltä Sacré-Cœurin basilikaa. Sieltä mäen alhaalta, josta lähti portaat ylös kukkulalle. Katu, jota pitkin lähestyimme  Sacré-Cœurin basilikaa oli pieni ja ahdas, täynnä elämää ja täynnä tunnelmaa. Pieniä putiikkeja molemmin puolin katua. Suklaapuoti. Ihmisiä, paljon ihmisiä. Sitä kävellessä tuli väkisinkin hyräilleeksi ikivanhaa iskelmää Pariisin taivaan alla.

 

IMG_2697

 

Pysytellään vuodessa 2013 ja matkataan muistoissa Riikaan. Siellä pyörähdimme vain päivän ajan. Tuolloin olimme olleet jo viikon reissussa ja pieni matkaväsymys painoi jaloissa. Kaupungissa oli paljon kaunista, paljon vanhan ja uuden sekamelskaa. Paikka tuntui pieneltä ja mielessä oli ajatus, hyvinhän tämän päivässä ehtii nähdä. Varmasti ehtii, mutta nyttemmin on mieleen monta kertaa hiipinyt ajatus, ehkä uusintareissu olisi paikallaan.

 

IMG_2935

 

Seuraava kuva ei oikeastaan sovi sarjaan unohdetut kuvat. Nämä auringonnousut Gran Canarialla eivät unohdu koskaan. Tiedättehän, olen aamuihminen, joka nousee kukon kiekaisun aikaan ikuistamaan aamuhetket, vaikka unta olisi takana vain muutamia tunteja, olenhan myös iltaihminen. Tämä ihanainen auringonnousu on ikuistettu vuonna 2013.

 

IMG_3160

 

Vuosi 2014 vei minut ikuiseen Roomaan. Hieno reissu täynnä unohtumattomia hetkiä. Rooman kansiosta löytyy monta unohdettua kuvaa. Valitsin tämän Viktor Emanuel II:n monumentilla näpätyn kuvan kohti kaupunkia. Rooma oli täynnä ihmeellisen ihania rakennuksia, vanhoja raunioita, portaita, upeita tasanteita. Kaikkialla huokui historia. Ja elämän syke. Italialainen puheensorina. Ja tämä ihmeellinen kaupunki on vain muutaman tunnin lennon päässä. Miksi en ole jo siellä?

 

IMG_4201

 

Vuoden 2014 kansioista löytyy myös toinen matkamme Gran Canarialle. Iloinen syysloma, aurinko ja meri. Tämä värikäs kuva kertoo hyvin loman luonteesta. Rauhaa, rantaa ja aurinkoa. Sitä lähdettiin hakemaan ja sitä löydettiin. Kuva on otettu varhaisen aamupäivän tunteina, silti aurinko on jo kivunnut korkealle ja lämmittää täydeltä terältä. Ihana ihana Kanaria. Sinne sydän halajaa.

 

IMG_4338

 

Tässä pieni nostalgiapläjäys menneiltä matkoilta. Kansiot ovat pullollaan kuvia, mutta jätetään toiseenkin kertaan jotain. Vanhojen kuvien parissa on mukava viipyillä tovi, ei kahlata kaikkia kerralla läpi. Vanhat kuvat toimivat myös oivana inspiraationa tuleville matkoille ja matkasuunnitelmille. Ehkä kohde, johon et ajatellut enää palata alkaakin kiehtoa kuvamuistojen ansiosta ja huomaat selailevasi lentoja kohteeseen. Ihan niinkuin minulle on käynyt Riian kohdalla. Kuvat ovat myös omiaan lieventämään odottamisen tuskaa, kun uusi matka on varattu, mutta aika kuluu liian hitaasti. Sellainenkin vaihe on päällä tällä hetkellä.

Kamera on loistava matkakumppani, koska se auttaa saamaan tähtihetket talteen ikuisiksi ajoiksi. Vähintäänkin yhtä tärkeä matkakumppani on kiva ja toimiva laukku. Siispä kerronkin teille lyhyesti upouudesta matkakumppanistani. Se on Lucleon-niminen nahkainen yksiolkaiminen reppu. Sinne mahtuu kätevästi mukaan reissuihin se tärkein, eli kamera! Sinne mahtuu myös muut tykötarpeet, kukkaro ja vaikka sadetakki, joka ainakin Suomen kesässä liikuttaessa oli usein tarpeen.

Ihastuin täysin tähän yksiolkaimiseen laukkuun sen näppäryyden vuoksi. Olen reissuilla usein riiputtanut reppuakin vain toisella olkapäällä, koska on mielestäni äärimmäisen rasittavaa joka välissä riisua reppu ja kaivaa sieltä mitä milloinkin tarvitsee. Tämä Lucleon yksiolkaiminen reppu on helppo kiepsauttaa jommalle kummalle olalle ja yhtä helppo kiepauttaa sieltä alas kun tarvitsen jotain. Lyhyillä reissuilla, kaupungilla ja käsimatkalaukkuna aivan verraton! Suosittelen lämpimästi!

 

IMG_0344

Kätevä sivutasku tuo mukavasti lisätilaa! * Laukun lahjoitti Trendhim.

IMG_0347

Yksiolkaiminen laukku on yllättävän kätevä. * Laukun lahjoitti Trendhim.

 

Ja nyt alkaneen syksyn kunniaksi haluan ilahduttaa myös teitä lukijoita! Moni teistä on innokas reissaaja ja reissussa tarvitsee aina sen kameran ja hyvän laukun lisäksi myöskin lompakon, jossa on mukavasti tilaa koretille, seteleille sekä pieni kolikkotila jos tarvitsee vaikkapa parkkikolikoita. Lompakon lisäksi vähintäänkin yhtä mukava on olla matkassa pieni pussukka jossa kulkee muutama hygieniatuote tai vaikkapa meikit ehostukseen jne. Laitetaan siis arvontaan Lucleon merkkiset lompakko ja toilettipussukka! Nämä kaksi tuotetta ovat jollekin teistä!

Nämä laadukkaat Lucleon tuotteet on lahjoittanut Trendhim. Heidän tarjonnasta löytyy upeita laukkuja ja koruja & asusteita.

 

IMG_0339

IMG_0342

ARVONNAN SÄÄNNÖT:

  • Arvotaan yhdelle onnelliselle Trendhimin lahjoittama Lucleon lompakko ja toilettilaukku. Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen millainen valokuvaaja sinä olet reissuillasi. Tuleeko kuvia näpsittyä satoja, tuhansia vai talletatko ihanat maisemat ja hetket mielummin mielesi syövereihin. Tästä saat yhden arvan.
  • Jos haluat tuplata mahdollisuutesi voittaa itsellesi nämä laadukkaat Lucleon tuotteet, kommentoi tähän postaukseen ja käy lisäksi tykkäämässä blogin facebook-sivusta.  Tästä saat kaksi arpaa. Muista myös mainita, että olet mukana kahdella arvalla.
  • Arvonta päättyy ma 25.9.2017 klo 23:59. Voittajalle ilmoitetaan sähköpostilla. Sähköpostiosoittettasi ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen eikä luovuteta eteenpäin. Palkinto postitetaan Suomessa olevaan osoitteeseen. Onnea arvontaan!

Blogin kuulumisia ja uusia seikkailuja voit seurata facebookissa, twitterissä ja instagramissa.