Matkablogeissa on viime aikoina kiertänyt haaste, jossa bloggaajat julkaisevat facebookin profiilikuviaan kymmenen vuoden ajalta. #Profiilikuvahaaste sai alkunsa Mamma rimpuilee-blogista ja matkabloggaajat ovat keskittyneet haasteessa matkailuaiheisiin profiilikuviin.  Täytyihän tähän minunkin ottaa osaa, vaikka minulla ei vielä kymmentä vuotta facebookissa täynnä olekaan, muistan että saatoin itseni tämän sivistyksen pariin vasta pari, kolme vuotta myöhemmin kuin se oli rantautunut Suomeen.

Olen äärimmäisen laiska vaihtamaan profiilikuvia. Nykyinenkin on ollut varmasti pari vuotta, mutta kaiketi minut siitä vielä tunnistaa. Sain kuitenkin koottua 10 kuvan sarjan profiilikuvahaasteeseen, vaikka aluksi olin varma ettei minulta löydy kuin korkeintaan kourallinen profiilikuvia matkoilta. Tarkempi tarkastelu osoitti kuitenkin, että onhan näitä ja lähestulkoon kaikki  jossain reissun päällä otettuja otoksia, missäpä sitä muualla tulisi kuvatuksi. Aivan ensimmäisiä profiilikuvani olen poistanut, mutta tässä saldo, joka on jäljellä. Meikäläisen matkaprofiilikuvia maailmalta ja myös suomiretkiltä olkaa hyvä!

VUOSI 2009

Vuonna 2009 profiilikuva on vielä vaihtunut suht tiuhaan. Sen vuoden etelänmatka suuntautui Kyprokselle, Pafokseen ja siellä tuli ikuistettua tämä profiilikuva.  Matkassa mukana kulkivat molemmat tyttäret, siskoni sekä vanhempani. Jompikumpi tytöistä on ikuistanut  äipän tähän kuvaan, joka on näpätty lähellä Pafoksen satamaa. Enemmän itse reissusta voit lukea tästä.

Vuonna 2009 Kyproksella .

Toinen vuonna 2009 reissun päältä napatuista profiilikuvista on suomiretkeltä, joka suuntautui ystäväni mökille Karstulaan. Voi sitä naurun määrää, jolla kolmen naisen voimin paransimme maailmaa ja päädyimme illan päätteeksi lavatansseihin Saarijärvelle. Ihania, ihania muistoja. Terkkuja Marjolle ja Piialle!

 

Tuleva matkabloggaaja ihastelee Suomen kesää laiturin nokassa Karstulassa.

VUOSI 2010

Vuonna 2010 matkustin ensimmäisen kerran Rodokselle ja siltä reissulta onkin taltioituneena profiilikuvia kaksin kappalein. Molemmat kuvat on ikuistettu hotellimme parvekkeella. Matkaseurana tälläkin reissulla tuttuja naamoja jo muutamalta aikaisemmalta reissulta, omat tyttäret sekä pikkusiskoni. Joku heistä on kameran takana painanut nappia, kun nämä kuvat on otettu.

Itse reissusta voit lukea täältä.

 

 

VUOSI 2011

Vuosi 2011 vei meidät jälleen Kyprokselle, tällä kertaa Protaraksen kylään. Matkaseurueemme on pienentynyt, vain minä ja tyttäret olimme tällä reissulla. Eräänä päivänä teimme matkanjärjestäjän retken, jossa kävimme mm. kamelipuistossa ja tämä jännittävistä hetkistä näpätty kuva pääsi myös profiilikuvaksi hetkeksi aikaa.

Tämän matkan muistoja kertasin aivan hiljattain, pääset lukemaan postauksen tästä.

 

 

VUOSI 2012

Vuonna 2012 ei perheessämme tehty ulkomaanmatkaa ollenkaan, ainakaan etelän aurinkoon. Tallinnaa ei lasketa. Olin hiljattain vaihtanut työpaikkaa ja lomiakaan ei ollut vielä kertynyt joten aika hiljainen matkailuvuosi oli tämä.

Profiilikuvissani on useammalta vuodelta monta kuvaa, jotka on otettu yhdessä ja samassa paikassa. Minulla ja ystävälläni on ollut useampana vuotena tapana käydä Ikaalisissa Iskelmäparatiisissa, joka järjestetään aina kesäkuun alussa, tänä vuonna jo 15. kerran. Tuo iskelmämusiikin täyttämä viikonloppu on ollut meidän must-juttu ja monet, niin monet ratkiriemukkaat hetket olemme siellä kokeneet. Tässä profiilikuvien muodossa muutama muisto näiltä vuosilta.

 

 

VUOSI 2013

Vuosi 2013 oli hyvä matkailuvuosi ja mukava vuosi muutenkin! Noh, minulla vuoden mukavuus ehkä määräytyy ainakin vähän myös sen mukaan montako matkaa tehdään ja 2013 jalkani kävelivät jopa viiden eri valtion kamaralla. Profiilikuvat tältä vuodelta ovat Pariisista ja Riikasta. Pariisin kuvassa seikkaillaan jossain Champs Elyseen nurkilla ja Riikassa on päädytty erään kadunvarren enkelipuotiin ja saatu siivet selkään. Enemmän näistä matkoista pääset lukemaan täältä ja täältä.

 

 

VUOSI 2014

Vuonna 2014 käytiin Kanarialla, mutta jostain syystä tältä matkalta ei ole päätynyt kuvaa profiilikuvaksi asti. Ehkä sitä ei ihminen ole kaikista edustavimman näköinen pötköttäessään viikon auringossa hikikarpalot otsalla ja iho aurinkovoiteesta kiiltäen. Sen sijaan profiilikuvaksi on päätynyt kyseisenä vuonna tehdyltä Naantalin reissulta napsaistu kuva. Naantalissa olin nuorimman tyttäreni sekä veljeni ja hänen lastensa kanssa. Muumimaailma lumosi niin pienet kuin suuremmatkin lomailijat. Mukavia lomamuistoja! Naantalistakin löytyy tarinaa blogista tämän linkin takaa.

 

 

VUOSI 2015

Minun matkamuistoni profiilikuvien muodossa päättyvät vuoteen 2015 Dolomiiteille. Eräs määränpää saavutettu ja takana siintää Dolomiittien korkein vuori Marmolada 3343m. Tästä reissusta löytyykin runsaasti tarinoita blogin Italia-kategoriasta.

 

 

Tälläiset haastekuvat meikäläisellä. Voisin ehkä kunnostautua ja vaihtaa sitä kuvaa hiukan useammin. Jospa siis tähän postauksen päätteeksi haastan itseni vaihtamaan profiilikuvani tämän kesän (2017) aikana tuoreeseen kuvaan! Siinä sitä onkin haastetta kerrakseen!

Hyppää mukaan uusille reissuille facebookissa, twitterissä ja instagramissa. Blogi löytyy myös Blogit.fi-sivustolta.