Jos ei voi, pysty ja kykene matkustamaan niin paljon kuin mitä sielu halajaisi maailmalle, silloin on sitäkin tärkeämpää minne matkustaa silloin, kun mahdollisuus iskee. Itse olen tehnyt matkoja vaihtelevasti joskus kerran vuodessa, toisina vuosina olen ollut niin onnekas, että mahdollisuus on iskenyt useamman kerran vuoden aikana ja sitten on taas sellaisia vuosia, että ollaan pysytelty kiltisti kotimaan kamaralla.

Olen myös useamman kerran löytänyt itseni samasta paikasta toistamiseen. Miksi ihmeessä? Eikö silloin jos omasta mielestään matkustaa liian harvoin, olisi sitäkin mielekkäämpää mennä edes eri paikkaan kuin viimeksi! Näitä pohtiessani päätin listata teille omat sydämeni ykköset. Ne kohteet, joihin voisin lähteä yhä uudelleen ja uudelleen, vaikka tietäisin etten sitten välttämättä hetkeen taas matkusta yhtään mihinkään. Paikat joita suosittelen lämpimästi, kun joku kysyy neuvoa minne lähteä lasten kanssa, kaveriporukalla, yksin.

 

ESPANJA – GRAN CANARIA

Turistirysä? Höpsistä! Minun ehdoton suositukseni silloin, kun etsit lämpöä, rauhaa, pääset matkaan vähän turhan aikaisin keväällä tai saat lomasi järjestettyä syyslomalle, jolloin on auttamattoman myöhäistä etsiytyä Kreikan saarille jos halajat saada lomarusketuksen. Itse päädyin tänne ensimmäisellä kerralla juuri siksi, että loma ajoittui lokakuun puoliväliin ja halusin, että kohteessa on kuitenkin suht varmasti lämmintä. Toive kuultiin ja lämmintä oli!

Tämä on erinomainen paikka perheille, jotka haluavat kaiken olevan lähellä ja mutkatonta. Itseltäni löytyy kokemusta Bahia Felizin lomakylästä, joka hurmasi meidät kahtena peräkkäisenä vuotena rauhallisuudellaan ja hotellin monipuolisella täysihoidolla. Lisää näistä matkoista voit lukea täältä. Myös aktiiviselle lomailijalle löytyy tekemistä, saari on pieni ja voin vain kuvitella miten näppärää sitä olisi kierrellä vuokraamalla auto. Minäkin toivon, että joskus uskaltautuisin hyppäämään auton rattiin lomareissuilla. Sitä miksi en näin tähän mennessä ole tehnyt valotan hiukan tässä En ole koskaan-postauksessa.

 

Playa del Inglesin värikästä tunnelmaa.

 

Bahia Feliz-aukio iltatunnelmassa.

 

KREIKKA – KREETA

Aivan pienen hetken piti miettiä, että Kreeta vai Rodos. Hanian Venetsialainen satama vai Rodoksen vanhakaupunki? Ihania molemmat! Oikeasti tässä voisi lukea ihan kumpi vain, mutta jostain syystä sydämeni on sykkinyt Kreetan saarelle jo ennenkuin siellä olen edes käynyt. Kreeta on aivan loistava paikka viettää ikimuistoisia hetkiä. On ihme, että olen käynyt täällä vain kolmesti. Ne lomat ovat olleet rantalomia Hanian rannikolla, mutta sydän halajaa patikoimaan Kreetan moniin rotkoihin, pieniin paikalliskyliin ja vuorille. Jos rantalomalle mielii, niin minun täytyy silloin ajoittaa matka touko-syyskuun välille, mutta tokihan se on makuasia miten kuumasta tykkää. Patikointilomalle varmasti muukin ajankohta sopii. Voi Kreeta, me tulemme tapaamaan vielä monta kertaa!

Minun Kreetalla viettämistäni hetkistä voit lukea täältä.

 

Ihana Venetsialainen satama.

Plataniaksen yläkylästä on upeat näkymät ja kivoja tavernoja.

Iltatunnelmaa hotellin altailla.

 

RUOTSI – TUKHOLMA

Ujutetaan väliin vähän kaupunkilomaa. Tässäkin toisena vaihtoehtona oli Tallinna, joka menee kirkkaasti edelle helppoudellaan ja hintatasollaan, mutta Tukholmasta pidän enemmän. Tukholma on niin tyylikäs! Sinne pääsee suht halvalla ja nopeastikin, kun menee lentämällä, mutta hotellien hintataso nostaa nopeasti matkan hintaa jos aikoo viipyä yön tai useamman. Mutta tästä huolimatta loistava viikonloppukohde viettää pientä minilomaa, vaikkapa sitä rantalomaa odotellessa.

Minulla on Tukholmasta vain talvisia muistikuvia, mutta aivan pakko päästä näkemään myös Tukholman kevät tai kesä. Tunnelmia talvisesta Tukholmasta pääset lukemaan tästä.

 

 

RANSKA – NIZZA

Jos kaipaat pientä minilomaa, mutta Pohjolan talvi tai epävakaat säät eivät innosta, istu lentokoneessa pari tuntia pidempään kuin Tukholma vaatisi ja lennä Ranskan Rivieralle! Ei siellä ympäri vuoden lämmintä ole, mutta varmasti talvella leudompaa kuin Stokiksessa. Ihanassa Nizzassa olen käynyt vain kerran, mutta teimme sopimuksen ettei se ollut viimeinen kerta kun näimme.

Nähtävää Nizzassa on riittämiin ihan jo kaikissa pikkukylissä mitä sen ympäriltä löytyy, mutta myös lukuisat museot kutsuvat tutustumaan. Monacon läheisyys antaa mahdollisuuden napata kaksi valtiovierailua yhdellä reissulla. Tyyliä ja merkkiliikkeitä löytyy niitä kaipaaville, mutta mikä parasta voit lötkötellä ihan rennostikin koko lomasi rannalla, nauttia kupillisen kahvia pienissä kahviloissa tai ihastua vanhankaupungin nostalgiseen tunnelmaan.

Lue lisää minun Nizzan kokemuksista täältä.

 

 

ITALIA – DOLOMIITIT

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä tulee yksi ehdoton suosikkimaani Italia ja siellä hiukan eksoottisempaa maisemaa tarjoavat Dolomiitit. Loistava vaihtoehto rantalomahässäkälle ja kaupunkilomalle on se, että pakkaat repun selkään, heität maastokengät jalkaan ja kiipeät Alpeille. Lähtisin milloin vain uudelleen! Maisemat, luonto, elämykset. Lukekaa koko reissu täältä!

 

 

Tässä minun viisi suosikkiani, jotka saavat sydämeni sykkimään kerta toisensa jälkeen ihastuksesta ja haaveilemaan uusista reissuista, vaikka se olisi sitten ties monesko kerta samaan kohteeseen! Helppoa ja yksinkertaista lomailua, mutta tekemistäkin löytyy jos haluaa.

Uusia matkatarinoita pääset seuraamaan kätevästi blogin facebook-sivulla, instagramissa ja twitterissä. Klikkaa itsesi reissuun mukaan!