Kun absolutisti lähtee pub-kierrokselle brittivieraiden kanssa, on asetelma vähintäänkin mielenkiintoinen! Näin kuitenkin kävi ja hauskaa oli! Kaikki alkoi siitä, että ystävälläni oli vieraita Englannista ja he majoittuivat täällä kotikaupunkini Lapuan paikallisessa hotellissa. Viikonlopun lähestyessa he kyselivät mitä täällä on viikonloppuna, minne he voisivat mennä jos haluaisivat hiukan rentoa meininkiä ja katsella ihmisiä ja elämää. Ikäväkseni jouduin pyörittää päätäni: ”There is nothing here!” Kaupungin ainut pub jossa jonkinlaista elämää on viikonloppuisin sijaitsee samassa hotellissa, jossa he asuivat joten se oli varmaan jo tuttu heille. Niimpä täytyi suunnata katseet naapurikaupunki Seinäjoen suuntaan, mutta pian totesimme että kulkuyhteydet sinne olivat varsin huonot, ainakaan kovin myöhään tulla enää takaisin Lapualle. Eihän siinä auttanut muu kuin lupautua kuskiksi. Niimpä poimin sovittuna aikana lauantai-iltapäivällä britit kyytiin räntäsateesta, jossa he kylmissään värjöttelivät ja ihmetellen kysyivät milloin Suomeen tulee kesä. Teki mieleni sanoa, että pahaa pelkään tuleeko sitä, mutta vastasin kuitenkin, että kalenterin mukaan touko-kesäkuussa. Heillähän tässä vaiheessa vuotta (maalis-huhtikuun vaihde) on jo kevät pitkällä!

 

HOLY SMOKE

Pääsimme onnellisesti Seinäjoelle, jossa ystäväni oli meitä vastassa. Koska reissun teema oli valikoitunut ruuan ja juoman ympärille, valitsimme aloituspaikaksi Holy Smoke ravintolan, jossa oli tarkoitus napata ennenkaikkea sitä syötävää, mutta toki juomapuoli tuli siinä sitten kylkiäisinä. En ollut itse aikaisemmin käynyt Holy Smokessa, mutta olin kuullut siitä paljon hyvää. Siellä soi musiikki, ruuan kehuttiin olevan hyvää ja annosten reilumman puoleisia. Lisäksi ravintolassa oli mieto savun haju, joka tulee siitä että ruoka valmistetaan aidossa puuhiiliuunissa, jossa loimuaa aito avotuli. Savun haju antoi paikalle kivan tunnelman eikä ihme kyllä häirinnyt.

Ruokalistaa selatessa katse kääntyi burgereihin, ovathan ne suurta herkkuani! Lautaselle valikoitui lopulta Holy Mess-burger, joka piti sisällään sinihomejuustoa, itsetehdyn premium pihvin, punasipulia, paahdettua sipulia ym. lisukkeita. Burgerin kaveriksi sai lisämaksusta (2,50 euroa) salaatin tai ranskalaiset. En ollut syönyt koko päivänä muutakuin pienen aamupalan, joten nälkä oli sen mukainen, että otin vielä ranskikset ja dipin. Huh huh! Vähempikin olisi riittänyt! Burger oli mehukas ja maistuva, mutta täytyy sanoa että sinihomejuustoa en siinä juurikaan maistanut. Minä joka olen kyseistä juustoa tottunut syömään isoina lohkareina, en ehkä maista sitä pieninä murusina siellä täällä mehevien täytteiden seassa. Muuten ruokailu oli kyllä erittäin onnistunut ja seuraavan kerran minun tarvitsi syödä vasta seuraavana päivänä.

 

Listalta löytyy myös tälläinen 30 minuutin haaste! Liian suuri pala minulle, mutta ehkä sinä voisit kokeilla.

Muu seurue tottakai tutustui myös juomapuoleen meikäläisen lipittäessä vettä. Brittejä kun oltiin saatu vieraaksi, oli juomana muilla tietenkin olut ja huomattiimpas jonkun pullon kyljessä naapurikunta Isokyrössä sijaitsevan Kyrö Distillery Companyn merkintä. Heidän Napue-gin valittiin Iso-Britanniassa keväällä 2015 Gin&Tonic-kilpailussa 150 ginin joukosta parhaimmaksi!

Holy Smoke oli aivan virkistävä kokemus ja samaa mieltä olivat myös brittivieraamme. Holy Smoke löytyy Seinäjoelta osoitteesta Koulukatu 20.

 

MALLAS KABACKA

Koska ilta oli vasta nuori suuntasimme seuraavaan paikkaan, johon suositukset tulivat Seinäjokiselta ystävältäni, koska minähän en juurikaan pubin penkkejä ole ikinä kuluttanut muuten kuin kuskina ja viimeisimmästä kuskin keikastakin taitaa olla vierähtänyt useampi vuosi. Tämä paikka johon nyt menimme oli Mallas Kabacka. Ihana retro sisustus hurmaa jo heti ovella ja onhan toki Mallaskosken panimolla Seinäjoella pitkä historia. Paikan olutvalikoima koostuu erilaisista käsityöoluista ja valikoimasta löytyy noin 40-60 erilaista olutta. Pääosaa täällä näyttelevät tietenkin Seinäjoen oman pienpanimon Mallaskosken omat tuotteet.

Tiesin heti ensihetkistä, että Mallas Kabacka on sellainen paikka jonne voisin tulla uudestaan milloin vain. Olutvalikoimastahan löytyy myös alkoholitonta vaihtoehtoa ja sen lisäksi paikka markkinoi itseään street food-ravintolana. Ihan vähän harmitti, että olimme juuri syöneet vatsat täyteen edellisessä paikassa enkä itse ainakaan pystynyt ajattelemaankaan ruokaa sillä hetkellä.

Seinäjoelta löytyy myös Mallaskosken Panimoravintola, joka avaa ovensa vapun tienoilla kesäajaksi. Oluen saloista enemmän kiinnostuneet voivat tilata Mallaskosken Panimolta panimokierroksen ja olutkoulutuksen.

Mallas Kabackassa viivähdimme hyvän tovin uppoutuen sen retroihin pehmeisiin sohvatuoleihin. Itselleni tämä paikka jäi mieleen illan suosikkina! Mallas Kabacka löytyy Seinäjoelta osoitteesta Kalevankatu 14.

 

 

BAR 15

Ei kahta ilman kolmatta ja niimpä päätimme viedä britit vielä yhteen paikkaan Seinäjoella kapakkakierroksemme päätteeksi. Tämä paikka oli Bar 15, jonka paikalliset tuntevat parhaiten ”Varttibaarina”. Tänne lähdimme lähinnä sen vuoksi, että siellä oli biljardipöytä. Sen ympärillä kuluikin sitten loppuilta mukavasti. Itse en ollut koskaan aikaisemmin biljardia pelannut, mutta tokihan sitä piti nyt kokeilla, kun matkassa oli monta hyvää opettajaa. Englanti-Suomi biljardipeli sai vauhdikkaan aloituksen, kun heti pelin alkumetreillä napautin yhdellä lyönnillä kaksi palloa pussiin. Siihen se minun hyvä tuuri sitten loppuikin.

Tämä oli varmasti ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun itse vierailen tässä pubissa, mutta joka tykkää biljardista, halvasta kaljasta sekä elävästä musiikista, joka soundcheckin perusteella oli melkoista möykkäämistä niin mikäs siinä. Tervemenoa Varttibaariin! Se löytyy Seinäjoelta osoitteesta Kauppakatu 15.

 

Tarkkana saa olla!

 

Tälläinen baarikierros ruokailuineen meillä oli Seinäjoella brittivieraiden kanssa. Ilta oli kaikella tavalla onnistunut ja paikat joita kierroksellemme valikoitui ovat sellaisia joissa suosittelen piipahtamaan mikäli liikut Seinäjoella ja kaipaat rentoa tunnelmaa hyvän ruuan ja juoman kera.

Uusiin tarinoihin pääset mukaan klikkaamalla itsesi seuraamaan blogin facebook-sivua, instagramia ja twitteriä. Blogi löytyy myös Blogit.fi-sivustolta.