Uusi vuosi ja uudet kujeet ovat edenneet jo tammikuun puoleen väliin asti ja enää vajaa viikko niin Helsingin Messukeskuksessa pärähtää käyntiin Matkamessut 2017! Olen tulevista messuista aika innoissani, koska ensinnäkin ne ovat ensimmäiset matkamessuni ikinä, mutta myös sen vuoksi että tiedossa on varmasti mukava viikonloppu, joka rakentuu kokonaan rakastamani teeman ympärille! Miten olen päässyt matkamessuista välttiin näin kauan matkailun oltua puolielämääni kuitenkin pienen ikäni?! Sitä olen ihmetellyt välillä itsekin! Nyt kuitenkin kerrankin osui kaikki kohdalleen ja torstaina lähtee Lapuan rautatieasemalta tämä tyttö isolle kirkolle katsomaan uusimmat matkavinkit ja toivottavasti näkemään samalla myös monta matkailulle sydämensä menettänyttä kanssakulkijaa. Toivotaan ettei talvi tai mikään muukaan yllätä VR:ä niin olen Helsingissä hyvissä ajoin ennen aamukymmentä.

Mitä messuille sitten kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan? Matkamessujen tarjontaan kannattaa käydä etukäteen tutustumassa täällä ja pistää ylös mielenkiintoisimmat osastot. Bloggaajia pääset tapaamaan Blogipaviljongissa ja vielä haluan muistuttaa teitä matkabloggaajien hyväntekeväisyystempauksesta Travel Bloggers Give Back. Tempaus järjestetään nyt toista kertaa ja tänä vuonna matkabloggaajat haluavat tehdä hyvää myymällä matkoilta ottamiaan valokuvia, jotka pääsevät oikeuksiinsa, kun ne tulostetaan tauluksi seinälle. Kuvista saatu tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Plan Suomen kautta Laosiin, joka on yksi maailman köyhimpiä maita. Siellä rahat lahjoitetaan Bokeon läänin lasten koulutusta varten. Emme aina itse ymmärrä miten onnekkaita me täällä olemme, kun meillä on ollut mahdollisuus peruskouluun ja sitä kautta ammattiin. Annetaan edes pientä toivoa Laosin lapsille ja osallistutaan kaikki tähän hyväntekeväisyystempaukseen!

 

Me olemme matkoillamme saaneet ihailla maailman kauneutta. Nyt on aika antaa takaisin maailmalle sitä hyvää, jota olemme saaneet matkoillamme.

 

Kuvia myydään kolmessa eri koossa 10×15 cm 5€/kpl, 21×30 cm 15€/kpl ja 30×42 cm 25€/kpl. Lisäksi 20 kpl näyttelyyn valittua valokuvataulua (50×75 cm) myydään tapahtuman lopuksi. Kuvat maksetaan paikanpäällä käteisellä. Voit käydä etukäteen tutustumassa kuviin täällä. Bongaatko joukosta meikäläisen nappaaman valokuvan? (kuva on eri kuin tässä postauksessa) Jokainen ostettu kuva on myös arpalippu, jolla osallistut matkalahjakortin arvontaan. Tämän palkinnon on lahjoittanut Matkapörssi. Travel Bloggers Give Back tempaus löytyy messukeskuksesta Rantapallon messuosastolla 7m138.

 

Toivottavasti näen Matkamessuilla mahdollisimman monia teistä lukijoista, bloggaajakollegoista ja kaikista matkailuun hurahtaneista seikkailijoista! Matkatarinoitani pääset seuraamaan blogin facebook-sivulla, twiterissä ja instagramissa.

 

” Kun kannamme vastuuta kaukana olevista, heistä tulee meille läheisiä.”

– Paula Sainio