Jos vielä hetkeksi käännetään katseet menneeseen vuoteen ja muistellaan sen parhaimpia hetkiä instagram kuvien muodossa. Kuvasaldo osoittaa, että sain päättyneenä vuonna katsella maailmaa linssin läpi mitä kauneimmissa paikoissa ja maisemissa. Muistelin mennyttä vuotta jo tehtyjen matkojen muodossa viime postauksessani ja mainitsin etten osaa viime vuonna tekemistäni matkoista asettaa mitään yli muiden vaan olen onnellinen siitä, että minulla oli mahdollisuus kokea ne kaikki. Nämä vuoden 2016 tykätyimmät instagram kuvat kertovat kuitenkin sen, että paikat joissa nämä ovat tallentuneet, ovat myös tallentuneet sydämeeni unohtumattomina hetkinä ja reissuina, joten tämä kuvasaldo riittää kertomaan sen missä koin viime vuoden parhaat hetkeni. Tässä siis kymmenen tykätyintä instagram kuvaa viime vuodelta. Kymmenen arvokasta, hienoa hetkeä.

Kaikista eniten tykkäyksiä keräsi kuva, joka ei itseasiassa ole viime vuodelta. Odotin syksyllä kovasti edessä olevaa Nizzan matkaa ja matkakuumeen kourissa selasin vanhoja kuviani ja fiilistelytunnelmissa julkaisin instagramissa Roomassa vuonna 2014 näpätyn kuvan katutaiteesta. Roomassa olimme suurinpiirtein samalla porukalla kuin Nizzassa joten kuva herätti minussa muistoja hauskasta reissusta ja todistaa sen, että näinkin pieni ja yksinkertainen otos voi kätkeä sisäänsä valtavan määrän muistoja ja hetkiä

 

91 tykkäystä

 

Seuraavassa kuvassa ollaankin sitten Nizzassa. Eräänä päivänä hyppäsin ystäväni kanssa paikallisbussiin ja ajelimme Nizzan pieniä kyliä läpi päätyen muunmuassa Eze-sur-Mer nimiseen kauniiseen merenrantakylään. Kylä oli rauhaa ja hiljaisuutta täynnä ja niin valtavan kauniilla maisemilla koristeltu. Nämä rantakivet ikuistin lähes ensimmäisenä, kun olimme kylään saapuneet. Enempi tästä retkestä voit lukea täältä.

 

81 tykkäystä

 

Yksi vuoden 2016 kohokohtia oli ehdottomasti matka Rodokselle tyttärieni kanssa. Ikimuistoisia hetkiä tallentui kameran takana useita, mutta Rodoksen kuvista tykätyimmäksi nousi tämä illanhämyssä napattu sinisen ja punaisen sävyttämä rantakuva. Jos kuvan muistoja kertaan mielessäni, päädyn hetkeen kun illallisen jälkeen kävelemme tyttöjen kanssa rantaa pitkin kohti hotellia. Jälleen on yksi lämmin lomapäivä kulunut, mutta tässä vaiheessa niitä taisi olla vielä muutama jäljellä. Tämä kuva oli kaikista viime vuonna tykätyistä instagram otoksista kolmanneksi tykätyin.

 

79 tykkäystä

 

Neljäs sija menee jakoon ja sen valtaa kuvat, jotka kääntävät muistot jälleen Nizzaan sekä Monacoon, jonne teimme Nizzasta päiväretken. Kauniita maisemia täynnä molemmat paikat joten ihmekös tuo, että sieltä räpsityt kuvat hallitsevat tätä postausta. Nizzan kuvista tähän päätyy niinikään illan hämyssä napattu kuva, joka on otettu linnavuorelta alas kaupunkiin. Monacoa taas kuvaa osuvasti tämä huvijahtimaisema, niitähän siellä oli varmasti jokaiseen makuun.

 

76 tykkäystä

76 tykkäystä

 

Viides sija vie muistot jälleen Rodokselle. Tämä kuva piti melko kauan ykkössijaa tykätyimmissä instagram kuvissa ja tämä on yksi omia suosikkejani! Kalastajien päivä on tullut iltaan ja veneet odottavat aamun varhaisia hetkiä, jolloin verkot jälleen laskettaisiin vesille. Meille tämä kuva oli jälleen yksi iltahetki kävellen pitkin rantaa samalla kun etsimme sopivaa ruokapaikkaa.

 

75 tykkäystä

 

Kuudes sija menee jälleen jakoon ja sen jakavat Nizza ja Tallinna. Meikäläinen on tunnustautunut sekä ilta- että aamuihmiseksi, mutta kuvissa näköjään selvän voiton vie illan hämärässä räpsityt kuvat. Nizzan kuva muistuttaa kävelyretkestä linnavuorelle illan hämärtyessä ja Tallinnan kuva taas tuo muistoja viimeisimmältä reissulta iki-ihanaan jouluiseen Tallinnaan ystävättäreni kanssa. Suupielet nousevat hymyyn näitä hetkiä muistellessa.

 

74 tykkäystä

74 tykkäystä

 

Seitsemäs sija on niinikään jaettu samojen kaupunkien kesken kuin kuudeskin sija. Nizzan kuvassa ihastellaan tällä kertaa maisemaa hotellimme parvekkeelta, josta avautui aivan ihastuttavat maisemat rantabulevardille yli kaupungin. Tallinnassa puolestaan pysytellään illan hämyisissä tunnelmissa, mikä tekee kaupungista kieltämättä mukavan tunnelmallisen.

 

73 tykkäystä

73 tykkäystä

 

Kahdeksas sija menee kuvalle, joka on jo vanhempi, mutta toki kaunis ja romanttinen. Kuvassa ollaan Seinen rannalla ja vuosi, joka minut sinne kuljetti oli 2013, mutta muistellessani käymiäni Unescon kohteita tämä päätyi instagram kuvien joukkoon. Aika monelle on yllätys, että Seinen rannat Pariisissa kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

 

72 tykkäystä

 

Yhdeksäs sija menee jälleen kerran jakoon ja tälläkin kertaa Nizzan matkalta näpätyt muistot ovat ihastuttaneet 70 tykkäyksen verran. Monaco on kaunis, hulppea kaupunki ja sen kadunvierustat täynnä tyylikkäitä rakennuksia. Toinen kuva taas vie meidät jo toistamiseen Eze-sur-Merin rantamaisemiin, jossa edelleen huokuu tyyneys, rauha ja hiljaisuus.

 

70 tykkäystä

70 tykkäystä

 

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä sijalla kymmenen on tämä iki-ihastuttavasta Rodoksen vanhasta kaupungista näpätty kuva. Onko suloisempaa asetelmaa kuin Kreikka ja sen värikkäät pienet yksityiskohdat. Tälläisen ruukkukokoelman tahtoisin kernaasti omallekin terassilleni.

 

66 tykkäystä

 

 

Tälläisin muistoin tallentui vuosi 2016 instagramin maailmaan. Tämä postaus on osa #InstagramTravelThursday -tempausta, jonka järjestäjinä Suomessa toimivat matkablogit MuruMou, Travellover ja Rimma+Laura.

Minun instagram kuvien maailmaan pääset täältä. Kannattaa myös laittaa seurantaan blogin facebook-sivut niin pääset uusien matkatarinoiden – ja kuvien maailmaan ensimmäisten joukossa! Pysy mukana myös tänä vuonna!