Jälleen on vierähtänyt yksi vuosi meidän kaikkien elämässä. Enää pari viikkoa ja vastaanotamme uutta vuotta uusine kujeineen, elämyksineen, toiveineen ja unelmineen. Sen lisäksi että näin vuoden lopussa luodaan katseet tulevaan, pysähdytään yleensä myös kiittämään menneestä ja katsotaan hiukan taaksepäin. Tällä kertaa minulla on aivan erityistä aihetta kiitokseen! Haluan kiittää Maailman äärellä-blogin Heidiä hänen minulle antamastaan tunnustuksesta. Sain Heidiltä Blogger Recognation Award-tunnustuksen.

Ja mistä tässä on kysymys?

Blogger Recognition Award on tunnustus bloggaajalta bloggaajalle. Tunnustuksen saanut bloggaaja siirtää tunnustuksen eteenpäin 10 muulle bloggaajalle ja blogille, jotka ansaitsevat kiitoksen sanan siitä yksinkertaisesta syystä, että ovat olemassa. Ovat olemassa tuomassa iloa, toimivat inspiraationa ja hyvän mielen tuojina ihan tavalliseen arkipäivään. Tunnustuksen voi antaa minkä tyylilajin blogille tahansa, kriteerinä on ainoastaan, että tunnustuksen saanut bloggaaja ja hänen bloginsa rikastuttaa lukijoitaan tuomalla valoa synkimpäänkin päivään, saa nauramaan, itkemään, haaveilemaan, ajattelemaan ja palaamaan blogin sivuille yhä uudelleen ja uudelleen.

 

 

Mitä Heidi minulle antamassaan tunnustuksessa sanoi?

Virpi kirjoittaa niin elämänmakuista ja aurinkoista matkablogia, että näistä jutuista ei voi kun tulla hyvälle tuulelle. Ihana hyvänmielen blogi!

 

Kiitos paljon sanoistasi, Heidi! Kuten taisin jossain jo sanoakin tämä tunnustus valaisee minun tietäni pitkään! Samalla kiitos omasta blogistasi, joka on täynnä niin hienoja reissutarinoita, valokuvia ja elämänmakuisia seikkailuja ettei voi kuin huokailla ihastuksesta ja haaveilla itsekin joskus pääsevänsä paikkoihin, joista blogissasi kerrot.

Blogger Recognition Award tunnustus tuo mukanaan sen saaneelle bloggaajalle muutaman velvollisuuden. Hänen täytyy kertoa mistä kaikki oman blogin kohdalla sai alkunsa ja antaa muutama ohje bloggaamisesta.

Miten sai alkunsa Täynnä tie on tarinoita matkablogi?

Olen joissakin yhteyksissä ja postauksissa tätä joskus valottanutkin, mutta koska aina tulee uusia lukijoita ja vierailijoita blogiin, kerron lyhyesti tässä mistä kaikki alkoi. Oikeastaan siihen ei tarvittu sen kummempaa kuin valtava tarve saada matkoilta räpsityt kuvat jonnekin mukavasti aikajärjestykseen ja samalla kaipasin paikkaa missä voisin muistella tehtyjä matkoja. Facebookin kuvakansiot täyttyivät aluksi matkakuvista, mutta edelleenkin puuttui tarinat kuvien ympäriltä. Olen aina tykännyt kirjoittamisesta ja harrastanut sitä joskus mm. kirjoittamalla muutamia näytelmiä harrastajateatterien käyttöön. Olin tuohon aikaan itsekin mukana paikkakuntani näytelmäryhmässä ja innostus näytelmien kirjoittamiseen sai sysäyksen sieltä. Lasten syntymät ja ne kuuluisat ruuhkavuodet toivat tauon kirjoittamiseen, mutta kipinä ei sammunut koskaan. Niin minä sitten tulin perustaneeksi blogin, koska siinä sain toteuttaa itseäni kirjoittamalla, valokuvaamalla ja samalla matkatarinat päätyvät myös muiden iloksi antaen toivottavasti vinkkejä ja inspiraatiota lähteä tutkimaan maailman ihmeitä!

 

 

Muutama ohje bloggaamiseen

Tämä voi kuulostaa kliseeltä, mutta tee blogista itsesi näköinen. Kirjoita itseäsi kiinnostavista asioista. Älä kirjoita väkisin! Postausten määrä ei korvaa laatua. Kirjoita silloin, kun oikeasti on inspiraatio päällä, älä sen vuoksi, että täytyy vain saada tietty määrä postauksia viikossa.

Kiinnitä huomiota blogin ulkoasuun. Tee siitä selkeä ja helposti luettava. Nykyajan ihmiset ovat kiireisiä, heillä ei ole aikaa kaivella tiettyä juttua tai tietoa kohtuuttoman kauan. Tee kategorioista selkeitä niin että niistä käy helposti ilmi mitä mistäkin löytyy.

Itse rakastan valokuvaamista ja käytän postauksissa usein paljon kuvia. Toiset tykkäävät, että vähempikin riittää, mutta tässä tullaan juuri sääntöön numero yksi; tärkeintä että blogi on Sinun näköisesi, osa Sinua itseäsi!

 

 

Tunnustukset jakoon

On aika paljastaa ne 10 bloggaajaa ja blogia, joille minä annan  Blogger Recognition Award tunnustuksen ja kertoa samalla pieni perustelu miksi. Luen itse oikeastaan vain matkablogeja ja niitäkään minulla ei ole aikaa lukea niin paljon kuin haluaisin. On kuitenkin joitakin tiettyjä blogeja, jotka ovat tempaisseet mukaansa niin, että lähes aina käyn lukaisemassa uudet postaukset niistä ensin ja sitten vasta muista jos jää aikaa. Matkablogien joukossa on paljon helmiä, jotka kaikki ansaitsisivat tunnustuksen ja sen vuoksi jätän listasta pois ne, jotka Heidi mainitsi vaikka siellä joukossa on juuri niitä minunkin mielitiettyjä, Heidin oma blogi mukaan lukien.

 

MERIHARAKKA 

Pirkko ja Lasse ovat kirjoittaneet blogia pian 13 vuotta mikä on aivan uskomaton aika! Kun he ovat aloittaneet bloggaaminen on ollut vieras asia suurimmalle osalle suomalaisista. He ovat käyneet yli sadassa itsenäisessä maassa ja näin ollen blogi tarjoaa tietoa melkein mistä maailmankolkasta tahansa. Blogista välittyy aito kiinnostus maailmaa kohtaan ja maailmalla nähdyt asiat ja elämykset tuodaan blogissa lukijalle selkeästi, avoimesti ja rehellisesti. Tähän blogiin on aina ilo palata katsomaan missäpäin maailmaa Pirkko ja Lasse tällä kertaa seikkailevat.

SUOMALAISET KARAVAANARIT MAAILMALLA

Tämä blogi päivittyy Saksasta Alppien juurelta, jossa suomalainen aviopari elää toteen unelmaansa. Maisemat tässä blogissa ovat todellakin kohdallaan! Mukana reissuilla kulkee avioparin kissat sulassa sovussa ja harmoniassa maailman ihmeitä tutkimassa. Blogi on todellinen hyvän mielen tuoja, josta välittyy vilpitön ja lämmin tunnelma lukijalle!

SYÖ MATKUSTA RAKASTA

Tätä blogia kirjoittaa ihana ja aurinkoinen Meri, jolla on taito pukea reissutarinansa niin hauskaan muotoon, että olen jo aikoja sitten oppinut, etten koskaan syö tai juo mitään samaan aikaan, kun luen tätä blogia. Vaarana on nimittäin, että kahvit tyrskähtää naurun pyrähdyksestä näppikselle, kun lukee Merin mietteitä, ajatuksia ja sattumuksia reissuilta!

MATKALLA LÄHELLE TAI KAUAS 

Tämän blogin takaa löytyy Sari, joka monen muun tavoin tykkää matkustaa maailmalla, mutta blogissa on tarinoita myös kotimaan kauniista kohteista. Olen ymmärtänyt niin, että Sari on saanut miehensä innostumaan matkailusta ja nyt vauhtiin päästyään pariskunta reissaa niin kauko- kuin lähikohteissa ja reissutarinat jaetaan blogissa meidän muiden reissukärpäsen puraisemien iloksi. Blogista välittyy aito kiinnostus maailmaa kohtaan ja rakkaus matkustamiseen ja matkakohteista kerrotaan avoimen rehellisesti hyvät ja huonot puolet.

MATKABLOGI LÄHDETÄÄN TAAS

Tämä on kolmihenkisen perheen blogi, jota kirjoittaa Teija tempaisten lukijan mukaan hyvin monipuolisiiin matkakohteisiin. Vaikka matkoja blogissa tehdään paljolti perheen pikkuneidin ehdoilla, silti tarinat saavat innostumaan, vaikka itsellä ei enää pikkuväkeä mukana kuljekaan! Aurinkoinen, hyväntuulinen blogi, joka taatusti inspiroi kenet tahansa suunnittelemaan minnepäin seuraavaksi lähdetään.

WALLENI.US TÄSTÄ ALKAA SEIKKAILU 

Hyppää mukaan tämän hullunkurisen (kuten bloggaaja itse on perhettään tituleerannut) perheen seikkailuihin, mutta muista pitää hatusta kiinni! Niin mukaansatempaavia ja hauskalla tavalla kirjoitettuja on heidän seikkailunsa! Sannalla on todellakin sana hallussaan! Jaksan myös aina ihailla sitä miten ennakkoluulottomia ovat perheen lapset maailmaa kohtaan. Sitä se matkustaminen teettää!

LÄHTÖSELVITETTY

Tämä blogi on melko uusi tuttavuus, mutta olen jäänyt koukkuun välittömiin ja lämminhenkisiin tarinoihin. Blogia kirjoittaa Katja, joka reissaa perheensä kanssa. Matkassa on mukana pienet lapset ja useinmiten myös isovanhemmat. Nämä lämminhenkiset reissutarinat tuovat minulle mieleen omat ensimmäiset ulkomaanmatkani, jotka tein lasteni kanssa heidän ollessa pieniä ja niillä ensimmäisillä matkoilla olivat mukana myös vanhempani.

ELÄMÄÄ JA MATKOJA

Mia Elämää ja Matkoja matkablogista on täältä Pohjanmaan lakeuksilta ja tainnut hurahtaa matkusteluun melko varhaisessa vaiheessa. Blogista löytyy paljon Italia juttuja, me tasamaan pohjalaisnaiset ollaan hurahdettu Italian ihaniin monipuolisiin maisemiin, jotka tarjoavat niin vuoria kuin järviä, ihania serpentiiniteitä ja taivaallista ruokaa! Mian kertomukset matkoilta ovat viimeisen päälle tarkkoja kuvauksia kohteesta, hotelleista ja myöskin ihan käytännön asioista mitä kannattaa huomioida itse matkalla, mutta myös ennen ja jälkeen reissujen.

TRAVELLOVER

Tämä blogi minun on pakko nostaa tälle listalle, vaikka se löytyi jo Heidinkin listasta. Annikan matkustamista ei voi muuta kuin ihailla, hän menee eikä meinaa. Elämänmakuinen blogi, joka vie sinut kauas tavallisista turistirysistä ja tutkii ennakkoluulottomasti tuntematonta. Tarinoita värittävät kauniit kuvat, joita löytyy jo yli sadasta maasta! Mahtavaa!

PETRA`S PEONY

Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä en voi olla liittämättä tähän tyttäreni blogia Petra`s Peony. Mikä onkaan äidille mukavampaa kuin lukea tyttären kuulumisia blogin välityksellä. Minun rakas matkakaverini niin monilta yhteisiltä matkoilta kirjoittelee elämänmakuista lifestyle-blogiaan tällä hetkellä Lahdesta, jossa hän opiskelee mitäs muuta kuin matkailualaa.

 

Tässä minun 10 suosikkiani. Listan ulkopuolelle jäi valtava määrä mukaansatempaavia, ihania blogeja. Iso sydän teille kaikille!

Kertauksen vuoksi vielä Blogger Recognition Award-tunnustuksen saajan ohjeet:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi.

 

Pääset seuraamaan matkojani tykkäämällä blogin facebook-sivusta. Mukaan matkoihin pääset myös twitterissä, instagramissa tai vaikkapa blogit.fi-sivustolla.