Palataan vielä tuokioksi aurinkoiseen Nizzaan ja hotelliin, jossa vietimme kaikki neljä yötä, jotka Ranskan Rivieralla olimme. Boscolo Hotel Plaza sijaitsee loistavalla paikalla kivenheiton päässä Promenade des Anglaisista, rannasta ja ostoskaduista eikä vanhakaupunki sympaattisine kujineen ollut kuin lyhyen kävelymatkan päässä. Sijainnille siis täysi kymppi heti tässä vaiheessa esittelyä!

 

img_9043

Näkymät hotellimme kattoterassilta.

img_9045

 

Me saavuimme Nizzaan varhaisella aamulennolla ja osasimme jo varautua siihen, että joudumme odottamaan huoneitamme iltapäivän tunneille. Veimme matkalaukut säilöön hotelliin ja kiiruhdimme kaupungille. Huoneiden luvattiin olevan valmiita noin kolmen aikaan iltapäivällä eikä niitä muuten luovutettu minuuttiakaan aikaisemmin.

Huoneet olivat tilavat ja aivan mukavan näköiset,  kokolattiamatto vain antoi hiukan vanhanaikaisen tunnelman. Jokin kiva laminaatti ja ai että miten huone raikastuisi, ihan kirjaimellisesti kun ummehtunut matto heitettäisiin parvekkeelta alas. Jaoin huoneen ystäväni kanssa ja meidän huoneessa ei sinänsä ollut valittamista. Pesuhuone oli tilava, kaksi lavuaaria, kylpyamme ja suihku sekä wc omassa huoneessa kylpyhuoneen yhteydessä olivat aivan siistit, toki hiukan uutta pintaa kaivattaisiin sinnekin. Kylpytuotteet vaihdettiin uusiin tarpeen mukaan, mutta niiden tuoksu oli melko voimakas ja jäivät minulta aika vähälle käytölle. Tallelokero, ilmastointi ja wi-fi kuuluivat huoneen hintaan. Wi-fi toimi moitteettomasti, mutta sinne joutui joka kerta kirjautumaan alusta asti uudelleen eli ei yhdistänyt automaattisesti, kun saavuit vaikkapa kaupungilta hotellille tai jos edellinen istunto ehti katkeamaan.

Reppuun unohtunut hunajantuoksuinen huulirasvani houkutteli paikalle muurahaisarmeijan. Siitä selvittiin naurunremakalla ja repun + sen sisällön tuuletuksella ja ottamalla huulirasva parempaan talteen. Muutama muurahainen jäi kyllä vieraaksi pidemmäksi aikaa huoneeseen, mutta eipä tuo niin vaarallista ollut.

Kaksi ystäväämme naapurihuoneessa eivät olleet ihan niin tyytyväisiä huoneeseensa. Siellä haisi suomeksi sanottuna kissan pissa. En tiedä mitä kosteutta se oikeasti oli, koska huoneessa oli valtava ”pömpeli” kaiketi ilmaa puhdistamassa. Yksi seurueemme jäsen oli joutunut perumaan matkansa viime metreillä, ja näin ollen meidän varauksessa oli yksi ylimääräinen huone. Niimpä ilman  sen  suurempia  tunteenpurkauksia ystävämme naapurihuoneessa vaihtoivat näppärästi tyhjään huoneeseen, kun sellainen kerran jokatapauksessa oli.

Huoneemme oli toisessa kerroksessa ja vaikka näkymä oli kadulle päin, kantautui huoneeseen todella vähän mitään ääniä. Huoneessa oli ranskalainen parveke, johon kaksi ihmistä sopi hyvin seisomaan ja katselemaan edessä avautuvaa näkymää.

 

img_8754

img_8755

img_8759

Ystäviemme huoneessa oli tälläinen ”pömpeli” ilmeisesti puhdistamassa ilmaa, joka huoneessa oli todella tunkkainen ja haisi aivan kissan pissalle.

 

B4 Plazan aula ja sisääntulo oli tyylikäs ja antoi hienostuneen ensivaikutelman. Respan palvelu oli ystävällistä, mutta englanti aika huteraa. Sisäänkirjautuessa lyötiin nopeasti kynä ja paperi eteen, vaikka kuinka hienosti yritin tavata nimeni kirjain kirjaimelta. Ei se mitään, sujuihan se niinkin.

 

img_9054

img_9052

img_9041

 

Yleiset tilat olivat tosi siistit ja tyylikkään näköiset. Kuntosalikin hotellissa oli, mutta kuntoilut joutivat odottaa koti-Suomeen joten hotellin sali jäi testaamatta.

Tilava ja viihtyisä aamiaissali löytyi alakerrasta. Itse aamiainen oli hyvä, joskin ehkä suomalaishotellien aamiaispöytiin verrattuna hyvin pelkistetty. Kaikkea tarvittavaa kuitenkin löytyi. Patonkeja, paahtoleipää, muroja ja muutamaa lajia leikkeleitä. Juustot olivat pääasiassa erikoisjuustoja. Salaattivadilla oli vihreää salaattia, kurkkua, tomaattia ja vuohenjuuston näköistä juustoa, josta sai sitten rakentaa mielensä mukaisen salaattiannoksen. Pekonia ja nakkeja. Tuoremehu oli todella hyvää ja raikasta! Moni jäi kaipaamaan kananmunia, joita ei aamiaiselta löytynyt missään muodossa.

 

img_8913

img_8917

 

B4 Plazan todellinen ylpeyden aihe on mielestäni sen kattoterassi. Sieltä avautui aivan mahtavat näköalat. Hintatasoltaan terassi oli yhtä hulppea kuin maisemiltaankin. Olut pitkässä kapeassa lasissa maksoi 12 euroa!  Siinä pyöritteli absolutisti silmiään, maksaako joku oikeasti oluesta 12 euroa! Asiakaspalvelussa terassilla on parantamisen varaa. Erästä seurueemme jäsenistä laskutettiin väärin ja kun asiasta huomautettiin tuli takaisin vihainen mulkaisu ja oikea määrä vaihtorahaa lensi pöytään hyvin kiukkuisesti. Mitäs sitä pikku virheitä pahoittelemaan.

 

img_9048

img_9050

 

Hinta-laatusuhteeltaan B4 Plaza on mielestäni varsin  hyvä valinta. Hintaa yölle tuli noin sadan euron pintaan ja nytkin, kirjoitushetkellä (lokakuu 2016) hotels.com antaa viikon päähän neljälle yölle kahden hengen huoneeseen hinnaksi 350 euroa. Pienistä epäkohdista huolimatta kaikki toimi, ja se sijainti! Se on aivan loistava! Voisin hyvin kuvitella yöpyväni täällä vielä uudelleen.

Ranta hotellin edessä on pikkukivinen ranta joten auringonpalvoja tarvitsee matkaan mukaan mukavan alustan ja rantakengät. Centre-Villen rautatieasemalle on lyhyehkö kävelymatka, samoin ostoksille mm. H&M:lle, Mangoon ja moniin muihin liikkeisiin.

Tälläinen hotellikokemus Nizzasta. Liity mukaan blogin lukijoihin facebook-sivulla tai seuraa blogia twitterissä ja instagramissa!  Näin saat uusimmat reissukuulumiset heti luettavaksi!