Rodos on pysytellyt matkailijoiden kestosuosikkina vuodesta toiseen. Hotellien ja erilaisten majoitusliikkeiden kirjo lienee saarella hyvin vaihteleva. Löytyy ylellistä viiden tähden hotellia sviitteineen ja vaatimattomampaan makuun olevaa vuodepaikkaa. Esittelen teille nyt meidän majapaikan, joka ei missään nimessä ollut luksusta, mutta ei huonoimmasta päästäkään. Asuimme Ixiassa Finnmatkojen asiakkaana huoneistohotellissa nimeltä Blue Eyes, joka on osa Poseidonia Hotel Aparmentsia. Paikallisten suussa paikka kulki nimellä Poseidonia, sillä kun eräänä iltana tulimme taksilla Rodoksen kaupungista, ei kuski tiennyt mikä on Hotel Blue Eyes, mutta Poseidonian hän tiesi heti.

Meidän huoneisto koostui kahdesta makuuhuoneesta, erillisestä keittiöstä ja kylpyhuoneesta. Varsin hyvin tilaa meille kolmelle! Lisäksi huoneessa oli suht tilava parveke, jonne pääsi molemmista makuuhuoneista. Keittiöstä pääsi vielä erilliselle ”tuuletusparvekkeelle”, jossa ei oikeastaan ollut tilaa oleskella, mutta pyyhkeet ja uimapuvut oli hyvä levittää sinne kuivumaan päivän päätteeksi. Huoneessa oli keittomahdollisuus, kaksi pientä levyä, kahvinkeitin ja jääkaappi sekä välttämättömimmät astiat. Emme tarvinneet kuin jääkaappia ja juomalaseja viikon aikana. Luulen kuitenkin, että moni perhe, jossa on pieniä lapsia kaipailisi keittiön varustetasoon mikroa eikä vedenkeitinkään huono olisi.

Huone siivottiin joka päivä sunnuntaita lukuunottamatta. Keittiön astiakaapissa luki tarpeeksi monella kielellä, että astioiden tiskaus ei kuulu siivoojan työnkuvaan, ei edes lähtöpäivänä. Minulle meidän kolmen juomalasit eivät muodostaneet ylivoimaista tiskivuorta, mutta jostain syystä hiukan kritisoin tätä pykälää. Ja tässä tapauksessa huoneessa olisi voinut olla edes astianpesuaine valmiina.

Huone niinkuin koko hotellikin oli tosi siisti. Näkymät parvekkeelta olivat saman hotellin toisen rakennuksen parvekkeille, mutta näkyipä sieltä pieni pala mertakin. Hotellirakennusten viereisessä rakennuksessa, jossa asui paikallista väkeä oli jossain asunnossa erittäin äänekkäät koirat, jotka muutaman kerran päivän ja illan aikana innostuivat haukkumaan. Itseäni ne eivät häirinneet, mutta voin nähdä sieluni silmin miten joku äiti joka juuri on saanut pikkuväkensä illalla nukkumaan tarkoituksenaan siemailla parvekkeella lasillinen viiniä, repii hiukset päästään koirien aloittaessa konserttinsa.

 

006

001

004

005

008

009

 

Huoneissa oli ilmainen ilmastointi ja tunnustan nyt, että varmaan ensimmäistä kertaa käytin laitetta niin paljon kuin tällä lomalla. Se oli päällä siitä hetkestä, kun iltaisin palasimme huoneeseen aina aamuun asti. Olin aivan tyytyväinen, että huoneessa oli maksutta tämä ilmastointi käytössä, sillä epäilen vahvasti etten olisi ottanut sitä lisämaksullisena. Ei lämpö luita riko, sanoo vanha kansa. Internet oli maksullinen. Se olisi maksanut 10 € / henkilö ja se olisi pitänyt ottaa kaikille samassa huoneessa oleville eli siis meidän tapauksessa hintaa olisi tullut 30 € viikolta. En ottanut. Meillä on Soneran Sopiva-liittymät ja itse ainakin pärjäsin sillä kapasiteetilla mitä siihen kuuluu. Samoin tytöt vaikka kyllä he hiukan joutuivat rajoittamaan netin käyttöä normaalista, mutta ei kai loman tarkoitus ole istua nenä kiinni puhelimessa.

Yleisilmeeltään hotelli oli siisti. Finnmatkat on luokitellut sen kolmella tähdellä Perhelöytö-nimikkeen alle. Paikallinen luokitus oli neljä tähteä. Ehdottomasti tuo kolme tähteä on osuvampi luokitus hotellille. Etukäteen luimme Finnmatkojen sivuilta muiden lomailijoiden antamia vinkkejä hotellista. Niissä kehuttiin mm. hotellin ruokaa, ystävällistä henkilökuntaa ja supermarketin edullista hintatasoa. Ruokailusta olemme samaa mieltä. Aamupala oli perusaamiainen, ei mitenkään ylipursuava, mutta kaikkea tarpeellista löytyi. Eräänä iltana söimme myös illallisen hotellissa mikä sekin oli erittäin hyvä. Kirjoitin ruokapaikoistamme erillisen postauksen, joka löytyy tästä. Hotellin supermarketissa kävimme päivittäin lähinnä täydentämässä vesi- ja limuvarastoa sekä hakemassa jotain pikkupurtavaa huoneeseen tai altaille. Supermarket oli edullinen. Hotellin henkilökunnasta ystävällisiä olivat paikalliset. Rodos on sellainen lomakohde, joka on houkutellut paljon väkeä myös muualta töihin tänne, mm. pohjoismaista tulleita ja heiltä ei sitä kreikkalaista sydämellisyyttä ja aitoa ystävällisyyttä löytynyt. Niin se on, eivät ne ole asioita, jotka opitaan, ne joko ovat ihmisen luonteessa tai sitten ei.

 

045

049

297

298

 

Hotellin allasalue oli mukava, mutta aika täynnä ihmisiä parhaimman lomasesongin ollessa vauhdissa. Aurinkotuolien kanssa oli voimassa vanhat tutut säännöt; ellet aamukuudelta ole heittämässä pyyhettä tuolille, ilman jäät. Ärsyttävintä oli huomata, että jotkut tuolit olivat siellä varattuina, mutta tyhjillään koko päivän. Allasalue oli siisti ja viihtyisä ja sen ravintolasta sai pientä suolaista purtavaa aivan mukavin hinnoin. Muutamana iltana viikossa allasravintolassa oli jotain ohjelmaa, yleensä musiikkia jota kuuntelimme pääasiassa parvekkeeltamme.

Etukäteen olin lukenut, että hotelli on erityisesti ruotsalaisturistien suosiossa ja näin taisi ollakin. En pistänyt itse ollenkaan tätä pahakseni, ei joka paikassa tarvitse törmätä koko ajan suomalaisiin. Muutenkin olin hotelliin aivan tyytyväinen. Se vastasi hyvin meidän tarpeisiin kivasta majapaikasta aamupaloineen suhteellisen keskeisellä sijainnilla. Taksi Rodoksen keskustaan maksoi yhdeksän euroa, bussi suurinpiirtein saman verran kolmelta henkilöltä.

 

257

300

293

Tämä ihana koira vahti uskollisesti jokaisen suupalan hotellin allasbaarin ravintolassa.

Tämä ihana koira vahti uskollisesti jokaisen suupalan hotellin allasbaarin ravintolassa.

 

Miten valmismatka sitten yleisesti ottaen sujui? Oliko se yhtä oppaan perässä lamppaamista koko reissu? Luulen, että tuo käsitys valmismatkoista alkaa olla jo historiaa. Jokainen tietää ja ymmärtää niiden helppouden ja turvallisuuden. Ja ainakin Finnmatkoilla oppaaseen saattaa törmätä ihan vahingossa, ellei sitten satu olemaan jollain opastetulla retkellä. Opas kävi hotellilla päivittäin, joten jos olisi halunnut vinkkejä lomalleen tai varata lisää opastettuja retkiä, olisi se onnistunut helposti ihan hotellin aulassa. Tekstiviesti ilmoitti pari päivää ennen lähtöpäivää, millon bussi tulee noutamaan ja kentällä taisin nähdä oppaan samassa lähtöselvitysjonossa laukkuineen kuin missä kaikki asiakkaatkin olivat. Eli valmismatka ei todellakaan ole oppaan perässä juoksua, vaan siitä voi kukin muovata ihan näköisensä omien mieltymystensä mukaan. Lennot kulkivat aikataulussa ja kaikki pelasi muutenkin alusta loppuun moitteettomasti joten eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen. Jos siitä voi tehdä reklamaation, että loma kului liian nopeasti, niin sitten teen!

Muut Rodoksen matkasta kirjoittamani postaukset löytyvät tästä: Kaunis Rodos tarjoaa jokaiselle jotakin! ja Kalí órexi – Rodoksen ihanat tavernat. Blogista löytyy myös postaus kuuden vuoden takaiselta reissulta Rodokselle. Jostain syystä tämä postaus on ollut yksi tämän kesän luetuimpia, joten niin kai se on, että Kreikka kiehtoo suomalaisia kesäisin.

Kesälomareissumme Rodokselle ei sisällä mitään yhteistyötä, vaan matka on kokonaisuudessaan toteutettu aivan oman kukkaron turvin.

Hyppää mukaan uusiin seikkailuihin seuraamalla blogia facebookissa sekä twitterissä ja kuvasaldoa instagramissa.