Kesä on vihdoin tullut Suomeen! Tämä postaus olkoon ihan puhtaasti oodi kesälle! Olen kesäihminen henkeen ja vereen! Rakastan aurinkoa, lämpöä, kaikkea mikä liittyy kesään! Töiden jälkeen lähdin kameran kanssa ulos. Sää on ollut alkukesän päiviksi poikkeuksellisen lämmin, jopa helteinen. Näistä päivistä pitää nyt nauttia! Kesä on Suomessa niin hetken aikaa, että siitä on otettava kaikki ilo irti!

Suuntaan iltalenkkini kohti Jokilaakson Matkailupuutarhaa. Se on tuttu paikka, sillä talvella kävin siellä usein valokuvaamassa upeita koskimaisemia, joita on nähty niin täällä blogissa kuin instagramissakin. Olen käynyt siellä myös varhain keväällä, kun lumet alkoivat sulaa. Tänään tajusin, että en ole koskaan käynyt siellä näin kesän kynnyksellä tai kesällä ylipäätään. Vielä lähes kymmenen vuoden jälkeen kotikaupunkini osasi yllättää minut.

 

IMG_7946

IMG_7950

IMG_7952

IMG_7954

 

Jokilaakson matkailupuutarha Lapualla on yli 100 vuotiaan emäntäkoulun alueella sijaitseva puutarhamatkailukohde Nurmonjoen rannalla. Tämä on juuri oikea paikka tälläiselle ihmisellle, jonka puutarhassa menestyy vain muovikukat, koska niitä ei tarvitse kitkeä eikä kastella. Enää en sure sitä, nyt tiedän minne tulla ihastelemaan kukkaloistoa, idyllistä maisemaa, luonnon rauhaa. Täällä on yli 60 000 kasvia, puita, pensaita ja perennoja joka lähtöön. Kaikki kasvit on varustettu nimilapuin.

 

IMG_7945

 

Luonnonkauniissa jokirantamaisemassa asustaa myös muutama lammas, kani ja silkkikanoja. Luonnonvaraisista eläimistä jokirannan on ottanut omakseen sorsaperhe.

 

IMG_7970

IMG_7973

IMG_7981

 

Jokilaakson matkailupuutarha on avoinna kaikille vierailijoille ympäri vuoden. Keväällä puutarhassa järjestetään yleensä markkinat, jossa kasvit ja taimet vaihtavat omistajaa.

Kävelen vielä hetken täällä puutarhassa, johon kaikilla on vapaa pääsy. Tämä on ihana paikka ja luonto on nyt kauneimmillaan. Kyllä se on niin että kesä on ihmisen parasta aikaa!

 

IMG_7988

IMG_7992

IMG_7964

 

Hyppää mukaan uusille retkille seuraamalla blogia facebookissa, twitterissä tai instagramissa.