Viimeiset puolitoista viikkoa olen viettänyt Etelä-Savon kauniissa maisemissa, jonne päädyin työmatkan kautta. Vaikka päivät venyivät pitkiksi ja vapaa-aikaa ei paljon jäänyt, käytin silti jokaisen liikenevän minuutin liehumalla kamera kaulassa kuvaten niitä uskomattoman kauniita maisemia, jotka ovat niin paljon erilaiset kuin mihin täällä kotona Pohjanmaalla on silmä tottunut. Viikkomme alkoi Savonlinnasta. Saavuimme maanantai-aamuna Linnakadulle, joka on Savonlinnan vanhin katu, ja uskotteko jos sanon, että oli lähellä etten törmännyt talon seinään tai ajanut puuhun, kun suu loksahti auki ja pää pyöri puolelta toiselle ihastellen sitä miljöötä johon saavuimme! En ollut ainoa meidän porukasta joka sanoi, että vähän samanlainen tunne kuin olisi tullut ulkomaille!

 

IMG_7801

IMG_7808

IMG_7882

 

Illalla työpäivän ollessa ohi alkoi  koko päivän parhain osuus. Maailman äärellä-blogin Heidi oli lupautunut esittelemään minulle ja työkaverilleni Anulle kaunista kotikaupunkiaan. Olin tästä aivan innoissani! Bloggaaminen on välillä kaikessa ihanuudessaan yksinäistä puuhaa ja oli todella virkistävää ja mukavaa saada tavata joku samanhenkinen ihminen. Haastetta meidän kierrokselle toi se, että oli maanantai-ilta, kello sen verran että kaikki paikat alkoivat jo sulkea oviaan ja aurinkokin keksi mennä pilveen, mutta se ei tunnelmaa haitannut. Kävelimme Linnakadun päähän ihastelemaan Olavinlinnaa ja laitoimme kamerat laulamaan.

Siinä tuo monet pommitukset ja sotien vaiheet nähnyt 1400-luvulla rakennettu linna seisoi ylväänä paikallaan.

Niin vuolaan virran luodolla on linna Olavin,  ja mietteissään se katsoo virtaan mustaan. Se silloin suojas maata vahvoin muurein kivisin, kun aallot ajan toivat ahdistustaan. On vaiennut soitto salmen ahdin kanteleen, ja poissa on myös musta oinas linnan. Nyt linna kertoo sulle tarun kauan säilyneen, jos ymmärrät vain huokaukset sen.

                                       Balladi Olavinlinnasta, san. Sauvo Puhtila

 

IMG_7813

IMG_7827

IMG_7831

 

Linnan ”musta oinas” löytyy rannasta ja Heidi tiesi kertoa, että aina vappuna tämä lakitetaan.

 

IMG_7810

 

Olavinlinnalta kävelyretkemme jatkui Heidin johdolla kohti Sulosaarta. Sulosaaressa sijaitsee hurmaava lettukahvila, mutta tietenkään se ei tähän aikaan ollut auki. Lettukahvila avaa ovensa kesäkauteen nyt kuluvana viikonloppuna.

Sulosaari on upea paikka, josta löytyy laavu mikäli haluaa nautiskella eväitä luonnon helmassa kauniin Saimaan rannalla. Voin vain kuvitella miten kauniina aurinkoisena kesäpäivänä tai iltana rannan kivetykset kutsuvat rentoutumaan piknik-korin äärelle. Saari on myös oiva paikka luontoretkelle ja voi kuinka toivoinkaan, että olisi ollut mahdollisuus lähteä reippailemaan luontopolulle pitkin saarta, mutta aikataulumme Savonlinnassa vierailulle oli niin tiukka, että luontoretket jäävät toiseen kertaan. Varmaahan nimittäin oli jo tässä vaiheessa, että tämä ei taatusti jää minun viimeiseksi vierailukseni Savonlinnaan.

 

IMG_7836

IMG_7839

IMG_7843

 

Lettukahvila on varmasti vierailun arvoinen paikka ja mikä mahtavinta sinne myös koirat ovat tervetulleita.

Lettukahvila on varmasti vierailun arvoinen paikka ja mikä mahtavinta sinne myös koirat ovat tervetulleita.

IMG_7849

IMG_7850

 

Sulosaaresta suuntasimme kulkumme kohti kaupunkia. Vatsassa nimittäin kurni jo sen verran mukavasti, että oli aika lähteä katsomaan ravintolaa, jonka Heidi oli valinnut ruokapaikaksemme. Valinta oli kyllä täysi napakymppi, Italialainen Perlina di Castello! Ruuat olivat erittäin maistuvat ja ravintola viihtyisä. Emmekä olleet edes ainoat asiakkaat maantantain myöhäisillasta huolimatta. Suosittelen poikkeamaan jos retkesi Savonlinnaan suuntautuu.

 

Erittäin maistuvaa pekoniin käärittyä broileria!

Erittäin maistuvaa pekoniin käärittyä broileria!

IMG_7860

Kesällä Savonlinna tarjoaa monia risteilyjä Saimaan vesillä.

IMG_7857

 

Ruokailun jälkeen olimme jo sen verran myöhäisillan puolella, että oli aika kiittää Heidiä mahtavasta illasta ja palata hotellille. Aamulla kutsui jälleen työt ja herätys olisi jo ennen kello kuutta. Hotellimme oli sen verran idyllinen, että se viimeisteli nopean pyrähdyksemme ihanassa Savonlinnassa. Perhehotelli Hospitz sijaitsee Linnakadulla. Hotellissa on 21 huonetta ja 52 vuodepaikkaa, bussilastillinen siis sopii yöpymään hotelliin. Huoneita on varattavissa 1-4 hengelle neljässä kerroksessa. Kannattaa huomioida, että hotellissa ei ole hissiä.

 

Viihtyisän Perhehotelli Hospitzin kahden hengen huone.

Viihtyisän Perhehotelli Hospitzin kahden hengen huone.

IMG_7785

 

Aamu valkeni täydellisessä auringonpaisteessa ja viimeistään siinä vaiheessa, kun kävelimme aamupalahuoneeseen ja näimme näkymät Saimaalle (ja sen aamupalapöydän!) viimeisetkin unihiekat katosivat silmänurkista aikaisesta herätyksestä huolimatta.

 

IMG_7870

IMG_7875

IMG_7876

IMG_7879

 

Tälläinen oli minun lyhyt vierailuni Savonlinnaan. Suuret kiitokset Heidille, että halusit käyttää aikaasi ja näyttää meille Savonlinnaa! Heidin Maailman äärellä-matkablogista löytyy runsaasti lisää vinkkejä Savonlinnaan ja muuallekin maailmaan, kannattaa käydä lukemassa!

Tahdotko liittyä mukaan matkaani? Klikkaa itsesi seuraamaan blogia facebookissa, twitterissä, instagramissa ja vaikkapa blogit.fi-sivustolla niin pysyt mukana reissussa ja saat uudet kuulumiset luettavaksi tuoreeltaan!