Hyvin usein lomalle lähtiessä olen onnistunut valitsemaan sellaiset lennot, jotka lähtevät Helsinki-Vantaalta niin aikaisin, että näiltä leveyksiltä jossa asun ei ole ollut mitään toivoa ehtiä kentälle ajoissa aamun ensimmäisellä junalla. Omalla autollakin täältä Pohjanmaalta matkaan menisi käytännössä koko yö. Niinpä lentokenttähotellit Vantaalla ovat pelastaneet monta loman alkua, vaikkakin täytyy myöntää että joskus harmittaa se, että reissulle tulee aina lisähintaa, kun asut näinkin reilusti kehä kolmosen ulkopuolella. Maailman murheissa tämä seikka on kuitenkin sieltä pienimmästä päästä ja onhan siitä tullut tavallaan oma traditionsa meille, että lähtöä edeltävää iltaa vietetään jossakin pääkaupunkiseudun hotellissa tulevaa matkaa fiilistellen.

 

Tässä ollaan Rantasipi Airportissa ja vuosi on 2013. Aamulla aikainen lähtö Gran Canarialle.

Tässä ollaan Rantasipi Airportissa ja vuosi on 2013. Aamulla aikainen lähtö Gran Canarialle.

Ei nyt varsinaisesti riemusta ratkee nämä aamuyöstä ylös kiskotut matkaseuralaiset Helsinki-Vantaalla. Vuoden 2011 Kyproksen lomalle ollaan lähdössä.

Eivät nyt varsinaisesti riemusta ratkee nämä aamuyöstä ylös kiskotut matkaseuralaiset Helsinki-Vantaalla vuoden 2011 Kyproksen lomalle lähdössä.

 

Vuosien varrella tutuksi on tullut Rantasipi Airport ja Cumulus Airport, joissa olemme vierailleet ahkerimmin. Hotellit sijaitsevat rintarinnan kivenheiton päässä lentokentältä. En osaa sanoa suurta eroa näiden hotellien välillä. Molemmissa on tarjolla aikainen aamupala noin kello neljästä eteenpäin, parkkipaikka on maksullinen ja lentokentälle pääsee ilmaisella lentokenttäbussilla. Eräänä vuonna Rantasipistä kulki syyslomaviikkojen ajan ilmainen bussi myös vesipuisto Flamingoon jos halusi aloittaa loman polskimalla kylpylässä.

 

Rantasipi Airport

Rantasipi Airport

Aamulla kohti aurinkoa!

Aamulla kohti aurinkoa!

 

Muutaman kerran olemme yöpyneet myös Best Western Lentokenttähotelli Pilotissa, jonka ehdoton plussa on mielestäni ilmainen parkkipaikka maksimissaan kahdeksi viikoksi. Hotellin pihan parkkipaikka on melko pieni, mutta hotellilla on käytössään lisäparkkipaikka. Myös Pilotissa on tarjolla aikainen aamiainen ja ilmainen kuljetus lentokentälle erillisen aikataulun mukaan.

Yksi erittäin positiivinen yöpymiskokemus minulla löytyy myös Holiday Inn Helsinki-Vantaa lentokenttähotellista viime kesältä. Täältä löytyvät kaikki samat etuudet kuin edellä mainituistakin hotelleista; varhainen aamiainen, ilmainen lentokenttäkuljetus ja maksullinen pysäköinti loman ajaksi. Sijainti on noin viiden minuutin ajomatkan päässä lentokentältä. Jos kaipaa tekemistä matkalle lähtöä odotellessa, voi aikaa kuluttaa vaikkapa kuntosalilla, joka tosin on melko vaatimaton ja sen jälkeen saunassa. Hotellin sisäpihalla on viihtyisä oleskelualue, jossa kauniilla säällä on mukava istuskella.

 

IMG_5093

Huoneissa on vedenkeitin kahvin ja teen valmistusta varten.

Huoneissa on vedenkeitin kahvin ja teen valmistusta varten.

IMG_5104

 

Tälläisiä kokemuksia Vantaan lentokenttähotelleista. Tässä listauksessa oli mukana vain ne, joissa olen itse yöpynyt. Jos minun pitäisi mainita näistä joku suosikki, niin se olisi tuo Holiday Inn Helsinki-Vantaa. Sitä ajattelee helposti, että eihän sillä ole niin suurta merkitystä mihin päänsä kallistaa niiksi muutamaksi tunniksi, jotka ehtii torkahtaa ennenkuin täytyy olla kentällä jos lento lähtee esimerkiksi aamu kuuden pintaan kuten meillä on muutaman kerran lähtenyt. Mutta kyllähän se loman aloitus on kuitenkin aika juhlallinen hetki ja mielellään sitä kokee hyvää palvelua ja mukavaa tunnelmaa, mitä on koettu vuorotellen kaikissa näissä hotelleissa. Hinnoissa ei näiden kesken suurta eroa taida olla.

Kesää kohti mennään ja silloin minulla on jälleen tiedossa yksi sen verran aikainen lento, että ei toivoakaan ehtiä koneeseen muutoin kuin tulemalla Vantaalle jo edellisenä iltana. Nähtäväksi jää majoitunko silloin jossakin näistä hotelleista vai kokeilisinko jotain uutta. Ehdotuksia ja suosituksia otetaan vastaan.

Mukana matkassa pysyt, kun klikkaat itsesi seuraamaan seuraavia blogin some-kanavia: facebook, twitter, instagram.