Kevät on jo pitkällä ja pikkuhiljaa tekee mieli suunnata katseita tulevaan kesään. Mihin mennä ja mitä tehdä? Itsellänikin on jo joitakin suunnitelmia ja jopa yksi varattu  matka, jota varmasti palaan hehkuttamaan jossain vaiheessa, mutta nyt päätin antaa blogissa tilaa muutamalle vanhemmalle kotimaan matkamuistolle parin vuoden takaa. Ehkä joku poimii näistä vinkin itselleen kesää varten. Nämä kohteet sopivat erityisesti lapsiperheille.

Yksi Suomen kauneimpia kaupunkeja on mielestäni Naantali. Voisin vierailla siellä vaikka joka kesä! Pari kesää sitten lähdin sinne veljeni seuraksi, kun hän ja hänen pienet tyttärensä lähtivät piipahtamaan Muumimaailmassa. Vaikka omat lapseni ovat jo niin isoja, että muumibuumi meidän perheessä on ollut ohi reilu kymmenen vuotta sitten, sain kuin sainkin houkuteltua matkaan mukaan kuopukseni, joka lähti serkkutyttöjensä riemua katsomaan. Tällä kokoonpanolla me sitten matkasimme Naantaliin ja majoituimme Naantalin kylpylän yhteydessä olevaan Naantalin Perhehotelliin, josta majoitus irtosi huomattavasti halvemmalla kuin itse kylpylästä. Perhehotelli toimii talvisin oppilasasuntolana ja kesäisin sieltä vuokrataan huoneita lomalaisille. Huoneistoissa on yhteinen keittiö ja wc sekä suihku ja omat lukolliset makuuhuoneet. Meidän huoneistossa oli kaksi makuuhuonetta joten juuri sopivan kokoinen meille yhden yön majoittumiseen.

 

IMG_3679

 

Saavuimme usean tunnin ajomatkan jälkeen Naantaliin ja käytimme sen iltapäivän ja illan kaupungin ihailuun. Vanhakaupunki on mielestäni aivan ihana! Huvipursisatama, meri ja aurinko tuovat vähän samanlaisen fiiliksen kuin olisi ulkomailla. Ihanat vanhat rakennukset ja pihat huokuvat historiaa. Ympärillä käy iloinen puheensorina ja ravintoloista leijuu makuaisteja hivelevä tuoksu.

 

IMG_3696

IMG_3699

IMG_3701

IMG_3703

IMG_3708

 

Nälkä alkoi jossain vaiheessa kurnia vatsassa ja niimpä sitä täytyi valita minkä ravintolan terassille istahdetaan syömään. Valinta osui Ravintola Trapinpihaan ja eipä tarvinnut katua. Jokainen valitsi listalta mieluisimmat annokset ja sitten vaan nautittiin hyvästä ruuasta ja ihanista merellisistä maisemista, joita usealla vanhankaupungin ravintolalla oli tarjota.

 

IMG_3717

IMG_3722

 

Muumimaailmaan menimme vasta seuraavana päivänä, jotta aikaa seikkailuille jäisi koko päivä. Ja siellähän sitä nähtävää riitti. Veljen lapsille päivä taisi olla hyvinkin jännittävä ja mieleenpainuva. Ja taisi meitä aikuisiakin vähän jännittää, vai mitä mieltä olette näistä kavereista?

 

2014-07-15 001

 

Muumimaailma on kiva paikka, mutta heinäkuussa tietenkin tupaten täynnä väkeä. Muumihahmot kuljeskelevat ympäriinsä Muumilaaksossa ja tulevat tervehtimään lapsia. Alue on melko iso ja kierreltävää riittää. Muumimaassa on myös oma uimaranta, joka tarjoaa mukavan vilvoittelun hellepäivänä.

 

IMG_3786

 

Toinen kesäinen lomamuisto vie meidät Kalajoelle vesipuisto Jukuparkiin. Täältä Pohjanmaalta onnistuu Kalajoelle tehdä ihan päiväretki ja niinpä pari kesää sitten eräänä helteisenä kesälomapäivänä pakkasimme aamuvarhaisella itsemme autoon ja lähdimme matkaan. Mukana minulla oli nuorimmainen tytär ja hänen kaverinsa. Sanomattakin on varmasti selvää, että retkipäiväksi kannattaa valita päivä jolloin aurinko paistaa ja tälläisen viluisen ihmisen kuin minä kannattaa valita päivä jolloin lämpömittari on hellelukemissa. Lapsille ja lapsenmielisille täällä nimittäin puuhaa riittää, mutta ellei ole niin innostunut kaikesta extremestä, niin ainoa huvi on nauttia auringosta.

 

IMG_3910

 

Vesipuisto Jukupark on täynnä jos jonkinlaista liukumäkeä tai muuta toimintaa veden ympärillä. Aivan pienille uimataidottomille lapsille paikka ei ehkä oikein sovellu, sillä monet vempaimet ovat hiukan isommille tarkoitettuja ja vaativat jo hiukan omaa osaamista.

 

IMG_3897

IMG_3913

IMG_3934

IMG_3935

 

Vesiliukumäkialueita oli kaksi. Altaat olivat matalia ja oikein kunnon uintimahdollisuutta ei tainnut löytyä ihan jo sen vilskeen ja vilinän vuoksikin mikä hellepäivänä vesipuistossa vallitsi. Pitkät liukumäet, joita laskettiin vatsallaan maton päällä olivat tyttöjen suosikit.

 

IMG_3906

 

Jukuparkiin voi varustautua omilla eväillä, sillä alueelta löytyy grillikatos, jossa voi kokkailla pientä välipalaa. Toki aluella on myös ravintoloita, jotka tarjoavat helpotusta pikkunälkään.

 

IMG_3939

 

Meidän vierailulle sattui oikein hellepäivä ja paikka oli mitä mainioin nauttia päivästä! Aurinkovoiteet kannattaa ottaa mukaan tarpeeksi suurilla kertoimilla. Hellepäivänä Kalajoella puhalsi vieno, lempeä merituuli, joka vilvoitti mukavasti, mutta voi hämätä miten voimakas aurinko onkaan! Nyt vain odottamaan sitä kesää ja hellepäiviä!

Klikkaa itsesi mukaan uusille reissuille seuraamalla blogia facebookissa, twitterissä ja instagramissa!