Joitakin aikoja sitten matkablogeissa kiersi Tarinani matkailijana-haastepostaus, johon monet kanssabloggaajat ottivat osaa. Silmiini osui Matkalla lähelle tai kauas – Travelling near or far-blogin tarina ja haasteen historiaa selatessani päädyin Travel Adventures Without End-blogiin, jonka laatimia nämä haasteen kysymykset ovat. Alunperin haaste kuuluu Liebster Awards haasteeseen, jonka ideana on tuoda näkyvyyttä pienille, aloitteleville blogeille. Itse innostuin haasteen kysymyksistä ja päätin kertoa oman tarinani matkailijana.

Milloin matkustit ensimmäisen kerran Suomen rajojen ulkopuolelle?

Ensimmäisenä ihka oikeana ulkomaanmatkana pidän vuonna 1988 tekemääni matkaa Tunisiaan. Olen ennenkin joissakin yhteyksissä kertonut, että osallistuin 12-vuotiaana erään tavaratalon synttäriarvontaan, jossa pääpalkintona oli 5000 markan arvoinen matkalahjakortti. Minä menin ja voitin sen! Eihän siinä äidin ja isän auttanut muu kuin alkaa suunnitella koko perheen ensimmäistä ulkomaanmatkaa. Kohteeksi valikoitui Aurinkomatkojen valikoimasta Tunisian Sousse. Voi sitä jännitystä, odotusta ja riemua! Tämä matka jäi taatusti koko perheen mieleen lopuksi ikäämme.

Lapsuudessani seilasimme myös useamman kerran ”Vaasan laivoilla” Uumajaan ja siellä pääsi aina hetkeksi maihin. Voi olla, että jokunen tälläinen reissu on tehty jo ennen tuota Tunisian matkaa, mutta jotenkin en ole kauheasti ikinä osannut mieltää niitä ulkomaanmatkoiksi.

 

Minä ja veljeni ensimmäisellä ulkomaanmatkallamme.

Minä ja veljeni ensimmäisellä ulkomaanmatkallamme.

 

Paras matkamuisto lapsuudestasi?

Voisin tietenkin nimetä tähänkin tuon Tunisian matkan ja aivan varmasti se on siellä parhaimpien lapsuusmuistojen kansiossa mukana! Lapsuudessani ei kuitenkaan kauheasti matkustettu ulkomaille, mutta olimme kyllä ahkeria kotimaanmatkailijoita. Joka kesä teimme jonkun pidemmän reissun ja sen lisäksi vanhempieni työpaikka oli järjestänyt niin, että työntekijöillä oli mahdollisuus varata yhdeksi viikonlopuksi kesässä mökki Lappajärveltä Nykälän lomakylästä. Sitä Lappajärven viikonloppua odotettiin aina yhtä suurella innolla, sillä luvassa oli suuria ylellisyyksiä ja huvituksia kuten pajatson pelaamista lomakylän kahviossa. Lisäksi lomakylän  leikkikentällä oli keinut, joissa jaksoimme keinua kyllästymättä pitkiäkin aikoja. Meillä kotona oli vain joku puuhun väsätty lauta-keinu, mutta tuolla leikkikentällä oli oikein sellainen hieno teline, jossa oli kaksi keinua vierekkäin ja rengas istuimena! Wau!

Tämän lisäksi itse mökki oli tosi jännittävä! Siellä oli pienet ikkunaluukut mökin terassille ja kun ne avasi tuli mieleen ihan kioskin luukku. Sielläpä sitten leikittiin kioskia monet monet kerrat. Mökissä oli vielä yksi suuri ylellisyys, jota meillä kotona ei ihan minun varhaislapsuuteni aikoina ollut. Siellä oli nimittäin sisäsauna ja suihku! Seisoin suihkun alla varmaan tunnin, se oli vain niin mukavaa ja hauskaa, kun vettä tuli taukoamatta ja se oli vielä lämmintäkin – ainakin niin kauan kuin lämminvesivaraajassa riitti lämmintä vettä.

No, nykynuoret ja lapset! Mitäs sanotte tälläisistä lomaylellisyyksistä?

 

Kävin muutama vuosi sitten eräänä kesäpäivänä ajelulla Nykälän lomakylässä Lappajärven rannalla.

Kävin muutama vuosi sitten eräänä kesäpäivänä ajelulla Nykälän lomakylässä Lappajärven rannalla.

 

Kahvio/ lomakylän vastaanotto oli edelleen paikallaan. Täällä sitä lapsena hutkittiin markkoja pajatsoon eikä kukaan kysellyt ikää.

Kahvio/ lomakylän vastaanotto oli edelleen paikallaan. Täällä sitä lapsena hutkittiin markkoja pajatsoon eikä kukaan kysellyt ikää.

 

Mieleenpainuvin matkakokemuksesi?

Kaikki tekemäni matkat ovat omalla tavallaan olleet mieleenpainuvia ja erityisiä! On hyvin vaikea nimetä yhtä, kun joka kerta matkalle päästessään on tehnyt töitä sen eteen, säästänyt, suunnitellut ja odottanut. Joka kerta tuntee suurta kiitollisuutta siitä, että taas mennään! Joka kerta on nähnyt jotain uutta, oppinut ja oivaltanut. Miten näiden kokemusten seasta voi poimia yhden, josta sanoa tämä on paras, kun ne ovat kaikki sitä! Jos nyt kuitenkin jonkun matkan haluan nostaa yli muiden niin olkoon se viime kesän vaellusmatka Dolomiiteillä. Se oli hyvin erilainen matka mitä olin koskaan tehnyt. Lisäksi maisemat olivat niin ainutlaatuiset, että vieläkin haikeana huokailen matkakuvia katsellessani. Kyllä se tämä kaiketi on, mieleenpainuvin matkakokemukseni!

 

IMG_5913

IMG_5780

 

Kohde, jossa olet käynyt ja johon haluaisit uudelleen?

No voi, olenko jo tylsä jos taas hehkutan, että kaikki käymäni kohteet ovat sellaisia. Olen aika mestari käymään samoissa kohteissa yhä uudelleen ja uudelleen. Mutta löytyy sentään mukisematta pari kohdetta, jotka ovat ylitse muiden. Niistä ensimmäisenä Italia. Ihan sama mihin siellä, kunhan vain pääsen Italiaan yhä uudelleen ja uudelleen. Toisena Kreeta. Ihana valloittava Kreetan saari. Vasta kolme kertaa olemme kohdanneet ja se ei todellakaan riitä minulle.

Kreeta ja yksi sen hienoista rannoista.

Kreeta ja yksi sen monista rannoista.

 

Ihana Carezza-järvi Italiassa.

Ihana Carezza-järvi Italiassa.

 

Mitä kieltä osaat puhua?

Olen surkea kielissä. Englanti menettelee ja sillä pärjään, koska on pakko. Haluaisin kyllä osata kieliä ja olen nopea oppimaan, kun vain jostain löytäisin siihenkin ajan.

 

Millaisia matkoja olet tehnyt jo kuluneen vuoden aikana?

Tämän vuoden matkat ovat melko vähäiset tähän mennessä. Tukholma heti vuoden alussa ja siinäpä ne sitten ovatkin. Mutta älkää huolestuko. Suunnitelmia on sitäkin enemmän ja tällä hetkellä uskallan jo vähän toivoa, että ainakin joku niistä toteutuukin!

 

Entä millaisia matkasuunnitelmia on loppuvuodeksi?

Hmm, jokohan niistä uskaltaisi hiiskua. No, olen tehnyt sanattoman sopimuksen itseni kanssa, että kävisin joka vuosi Italiassa. Joka vuosi elämäni loppuun asti. Eli ainakin se ja syksyllä jos hyvin käy voisin päästä reissuun tyttärieni kanssa. Haaveissa tietenkin rantaloma. Katsotaan vieläkö saan molemmat tytöt mukaani ja toteutuuko reissu. Näihin tähdätään ja kaikki muu on extraa mitä mahdollisesti tulee näiden lisäksi.

 

Kamalin matkakohde, jossa olet vieraillut?

Ei sellaista ole. Jos jokin ei aina reissussa ole mennyt putkeen, ei se ole ollut matkakohteen vika. Tähän en osaa vastata mitään ja hyvä niin.

 

Luetko matkaoppaita ennen matkaa?

Enhän minä mitään muuta luekkaan. Yritän etsiä kaikenlaista tietoa niin netistä kuin ihan perinteisistä matkaopuksistakin ennen ja jälkeen matkan. Luen myös paljon matkablogeja, jotka ovat mitä suuremmassa määrin nykyihmisen matkaoppaita rehellisine omakohtaisine kertomuksineen.

 

Mitä mieltä olet yksin matkustamisesta?

Vaikka olenkin useimmille matkoilleni lähtenyt aina jonkinlainen kööri kannoillani, niin tykkään ehdottomasti myös yksin matkustamisesta. Ja luulempa, että lähivuosina koittaa aika, kun tulen matkustelemaan hyvinkin yksin, sillä tytöille tulee omat menot, opiskelut ja kaverit niin ettei äidin mukaan enää joka retkelle välttämättä edes ole mahdollista lähteä. Hiukan haikeanakin tästä ajatuksesta, mutta onnellinen siitä että olen tälläinen omassa seurassani hyvin viihtyvä, niin etten ainakaan kotiin jää kyhjöttämään sen vuoksi ettei ole ketään kenen kanssa lähteä reissuun.

 

jäljethiekassa

 

 

Kuvaile kolmella sanalla millainen matkailija olet.

Mukavuudenhaluinen, aina valmis matkalle ( oho, siinä tuli jo kolme sanaa yhdessä kuvauksessa ) ja aktiivilomailija. Mukavuudenhaluisella tarkoitan, että haluan matkanteon ja majoittumisen ym. olevan mukavat. En reppureissaa, en nuku autossa enkä mielellään edes hostellissa saatikka teltassa. Aina valmis matkalle kertookin jo kaiken, eli jalat lähtökuopissa koko ajan! Aktiivilomailija taas tunnen olevani siksi, että kaipaan lomalla nykyään muutakin kuin rannalla makaamista. Kaikenlaiset retket kuuluvat matkaohjelmaani ja koko matka voi olla aktiiviloma jo teemaltaan esimerkiksi vaellusmatka.

 

auringonpalvoja

 

Tälläinen matkailija minä olen. Tämä haaste kiersi aikanaan hyvin monessa blogissa joten en nyt laadi uusia kysymyksiä enkä haasta ketään, mutta sinä voit halutessasi tarttua haasteeseen vaikka näillä samoilla kysymyksillä.

Mukana matkassa pysyt laittamalla blogini seurantaan facebookissa, twitterissä, instagramissa tai vaikkapa Blogit.fi sivulla.