Nyt haluan esitellä teille hotellin jossa asuimme Tukholman reissulla. Ennen matkaa tutkin Tukholman hotellivalikoimaa, jota kyllä tuntui olevan, mutta aika pian huomasin, että kerta toisensa jälkeen palasin katsomaan tätä ”meidän” hotellia. Radisson Blu Royal Viking hotelli aivan Tukholman ytimessä oli sekä sijaintinsa puolesta että muutenkin varsin hyvä valinta! Hotelli on aivan Tukholman päärautatieaseman vieressä ja siinä yhteydessä on myös bussiasema joten ei olisi voinut olla enää helpompaa siirtyä Arlandan kentältä hotelliin. Me taitoimme matkan mennen tullen lentokenttäbussilla. Kivenheiton päässä hotellista on Drottninggatan ja myös Gamla Stan on kävelyetäisyydellä. Juna-aseman vieressä kun oltiin, niin tästähän olisi halutessaan päässyt tunnelbaanaa pitkin mihin tahansa kaupunginosaan, joten sijainnille annan kyllä täydet pisteet!

Saavuimme hotelliin perjantaina iltapäivällä. Huoneemme oli valmiina ja kirjautuminen hotelliin sujui ilman jonottamista. Kahdenhengen huoneemme sijaitsi hotellin toisessa kerroksessa. Huone oli mukavan näköinen. Ensivaikutelma antoi lämpimän tunnelman. Sängynpäädyn valaistus ja ikkunan edessä olevat spottivalot loivat huoneelle valoisan ilmeen.

 

IMG_7323

IMG_7325

IMG_7330

 

Kylpyhuoneessa oli suihku ja kylpyamme sekä kylpytuotteita, joita täydennettiin kulutuksen mukaan. Kylpypyyhkeitä oli loppuajasta vaikka muille jakaa, sillä jos unohdimme laittaa käytetyt pyyhkeet kylpyhuoneen lattialle, niitä ei viety pois, mutta uudet kyllä täydennettiin kylppäriin odottamaan.

 

IMG_7331

IMG_7334

 

Ymmärrettävästi emme juurikaan huoneessa olleet kuin iltaisin, sillä tokihan halusimme nähdä upeaa kaupunkia. Yksi iso miinus huoneelle oli, että isosta ikkunasta veti niin, että sukat pyöri jaloissa. Tästä johtuen huone oli myös aika viileän tuntuinen. Niinpä minä joka ilta käärin pitkät ikkunaverhot ikkunalaudalle niin, että ne olivat ikkunavälien edessä estämässä vetoisuutta. Taisin minä kääriä sinne samaan kasaan vielä vuoteen päiväpeitonkin. Verhojen alta paljastui lämpöpatteri, joka siellä verhojen uumenissa hohkasi lämpöään, mutta tuntui, että lämpö levisi huoneeseen vasta kun ikkunavälit oli ”tilkitty”  ja verhot nostettu pois patterin edestä.

Huoneen ikkuna oli jollekin vieressä olevan rautatieaseman ”rampille”, josta ihmiset kulkivat matkalaukkujen kanssa. Nämä äänet kuuluivat jonkin verran huoneeseen, samoin junien kuulutukset ja kaupungilta hälytysajoneuvojen sireenit.

Yleisilmeeltään Radisson Blu Royal Viking oli tasokas. Aulassa on vastaanotto, aulabaari sekä ruokaravintola. Hotellin nollakerroksessa on kuntosali sekä pieni spa-osasto, johon kuuluu allasosasto, josta löytyy poreamme sekä pienehkö allas. Kävin katsomassa tiloja. Vähän jäi harmittamaan, ettei tullut testattua allasosastoa käytännössä, vaikka pienet yleiset sauna- ja allastilat eivät nyt niin kauheasti lomatunnelmaa välttämättä nostata.

 

IMG_7461

IMG_7460

IMG_7458

IMG_7457

IMG_7456

 

Hotellin ylimmässä kerroksessa on Sky-Bar, jossa piipahdimme lauantai-iltana. Harmiksemme se oli niin tupaten täynnä, ettei siellä oikein ollut mukavaa tilaa, kun ei päässyt istumaan ja baaritiski tulvi ihmisiä. Ei houkutellut ajatus, että jonottaisin siinä limulasillista ties kuinka kauan ja yrittäisin sitten juoda sen jossain nurkassa ihmistungoksessa. Muutamat kuvat sentään yritin sieltä korkeuksista räpsiä. Tämä oli juuri se räntä/lumisadeilta joten maisema jäi varsin vaisuksi. Voin vain kuvitella millaisia kuvia täältä saa ja millaiset näkymät täältä on aurinkoisella, kirkkaalla säällä.

 

IMG_7428

 

Sen verran aamupalafriikki olen, että olin ilmanmuuta ottanut meille huonevarauksen aamupalalla. Aamupalabuffet oli tarjolla toisessa kerroksessa, johon pääsi vastaanotosta kierreportaita pitkin ja toki myös hissillä. Hotellin vastaanottoaulan tila oli avoin ylös aamupalaravintolaan muodostaen mukavan sisäpihan oloisen sisustuksen jo aulaan hotelliin tultaessa, mutta parhaiten tämä vaikutelma pääsi esiin aamupalaravintolassa.

 

IMG_7508

IMG_7455

IMG_7453

 

Mitä sitten sanoisin itse aamupalasta? No sehän oli aivan mahtava. Kaikki perinteiset pikkunakit, pekonit, munakokkelit ym. löytyi. Samoin leikkeleet, juustot, paprikasiivut, tomaattilohkot, kurkkusiivut. Kalapöydässä oli savulohta sekä sillit talon kastikkeilla. Leivät ja sämpylät olivat myös paikallaan. Sämpylät olivat tarjolla hauskasti paperipusseissa, samoin myslit mikä oli kivan näköistä. Lisäksi oli valmiiksi tehtyjä pikkusuolaisia voileipiä. Kyllähän maistui!

 

IMG_7445

IMG_7447

IMG_7441

IMG_7449

Erikoiskahveja sai tästä masiinasta, jota minäkin viimeisenä aamuna opin käyttämään.

Erikoiskahveja sai tästä masiinasta, jota minäkin viimeisenä aamuna opin käyttämään.

IMG_7452

 

Tälläisiä tunnelmia Radisson Blu Royal Viking Hotel Stockholmasta. Kaikenkaikkiaan olimme hyvin tyytyväisiä hotelliin ja voisin hyvinkin vierailla täällä vielä uudelleen.

Matkablogeissa on viimeaikoina ollut juttua ja keskustelua matkojen hinnoista ja siitä mitä maksaa valmismatkapaketti verrattuna omatoimimatkaan. Nyt kun tämä omatoimimatkailu alkaa avautua myös minulle, niin liityn keskusteluun pohtimalla mitä tämä lysti Tukholmassa maksoi. Yövyimme täällä kolme yötä ja euroissa hinta aamupalan kanssa oli 520 euroa. Olin matkassa ystäväni kanssa joten me tietenkin jaoimme tämän summan ja sehän sai hinnan muuttumaan ihan mukavaksi. Siihen päälle lentoliput 62 euroa per henkilö, niin saamme henkeä kohti hinnaksi 322 euroa. En nopeasti katsottuna löytänyt vastaavanlaista pakettimatkaa Tukholmaan. Löytyy hotellipaketteja, joissa vietetään kaksi yötä laivassa ja yksi Tukholmassa hotellissa, mutta laivayöpymiset tietenkin laskevat matkan hintaa. Aina ennen valmismatkalla matkanneena en kuitenkaan usko, että olisin vastaavanlaisen matkan hinnasta selvinnyt reilulla kolmellasadalla matkatoimiston kanssa.

 

Haluatko olla mukana tulevillakin matkoilla? Liity blogin seuraajiin facebookissa, twitterissä, instagramissa tai blogit.fi-sivustolla niin pysyt matkassa mukana!