Journey Diary-matkablogin Jenna pyöräytti jo toistamiseen 10 Matkakuvaa-haasteen pystyyn. Ensimmäinen osa tätä haastetta käynnistyi viime helmikuussa ja sai valtaisan suosion matkabloggaajien keskuudessa. Nyt on sitten vuorossa saman haasteen vol 2. Ei muuta kuin penkomaan kuvakansioita ja etsimään kymmenen matkakuvaa, jotka sopivat Jennan antamiin teemoihin. Haasteen säännöt löytyvät postauksen lopusta.

1. Kuva täydellisestä hetkestäIMG_3197

 

Aamulenkki YKSIN omassa rauhassa uuden päivän sarastaessa Atlantin takaa. Tämän täydellisempää hetkeä on vaikea kuvitella.

 

 

2. Perinteinen turistikuvaIMG_2774

 

Olipas viimeisen päälle vaikea löytää kuvaa itsestäni. Minä olen yleensä se, joka häärää linssin toisella puolella. Eihän missään tietenkään sanottu, että bloggajan itsensä on oltava kuvassa, mutta jotenkin miellän perinteisen turistikuvan sellaiseksi, että siinä ollaan tälläydytty jonkun nähtävyyden edustalle ikuistamaan tilanne. No, tässä kuvassa ollaan Eiffel-tornin juurella Pariisissa 2013.

 

3. Kuva mahdollisimman kaukaaIMG_6707

 

Tällä kaiketi tarkoitettiin kuvaa kaukaisimmasta kohteesta, jossa on tullut matkailtua. Minulla ei ollut kuvaa kaukokohteesta, koska kaikki matkani ovat tähän mennessä suuntautuneet lähinnä Euroopan alueelle. Kaukaisin matkakohteeni ainakin lentomatkan perusteella on Kanariansaaret, mutta koska se ei ole varsinainen kaukokohde niin voihan teeman käsittää näinkin. Tämä kuva on otettu Barcelonassa Güellin puistossa olevasta rististä. Itse en mennyt puiston maksulliselle alueelle sisään joten tämä kuva tuosta näköalapaikasta, rististä tuli näpättyä sitten näin kaukaa.

 

4. Suurkaupungin sykettäIMG_2795

 

Tähän teemaan valitsin jälleen kuvan Pariisista. Ihana Pariisi, joka viime aikoina on ollut varmasti kaikkien mielessä! Kuva on näpätty vuoden 2013 matkalta Sacre -Coeurin basilikan edustalta alas kaupunkiin.

 

5. Zzz-matkustaminen väsyttääIMG_2995

 

Matkustaminen väsyttää-teemaan valitsin tämän kuvan, joka on otettu Bahia Felizistä vuoden 2013 matkalta. Lepohetki omalla terassilla. Ei tässä nyt ihan unessa olla, mutta aika mukava paikka paistatella päivää.

 

6. AuringonlaskuIMG_6630

 

Auringonlasku-teema on mun lemppari valokuvauksessa. Silloin maisema kuin maisema näyttää itsestään uusia puolia. Tässä illan hämy on laskeutumassa Barcelonan ylle.

 

7. Herkuttelu olennaisena osana reissujaIMG_4277

 

No nyt päästiin asiaan! Herkuttelu reissussa kuuluu ehdottomasti jokaisen reissaajan etuoikeuksiin! Tässä kuva hiukan kevyemmästä herkusta Rooman matkalta.

 

8. Hehkutettu nähtävyys, joka olikin pettymysIMG_6532

 

Tähän teemaan oli sinänsä vaikea valita kuvaa, sillä pyrin ajattelemaan niin, että kaikki maailman nähtävyydet ovat sellaisia kuin ovat. Jos joku on minulle pettymys, niin jollekin toiselle se on palvonnan kohde! Maailman ei pidä muuttua minua varten, vaan minun tulee ottaa sen tarjoamat hetket sellaisina kuin ne ovat! Jos nyt kuitenkin joku kuva piti tähän valita, niin se on sitten tämä. Sagrada Familia sisältä. Toki Gaudin luomukset ovat niin erikoisia, että turha varmaan oli odottaakaan mitään normaalin näköistä kirkkoa, mutta jotenkin tämä valtava, yhä keskeneräinen rakennus oli sisältä kaikkea muuta kuin kirkon tuntuinen. Rakennusmiehet pyörivät korkeilla telineillä, ihmisiä parveili joka puolella, tunnelma oli hyvin turistikeskeinen. Ei harras ja vakaa kuten yleensä kirkoissa.

 

9. ”Teen mitä vain hyvän otoksen eteen”-kuvaIMG_5746

 

Niinhän minä teen! Valitettavasti – tai ehkä sittenkin onneksi, kukaan ei ole ikuistamassa niitä hetkiä, kun ryömin pitkin pientareita löytääkseni oikean kuvakulman ja saadakseni juuri sellaisen näkymän kuin mielikuvissani näen. Ei, niissä tilanteissa kaikilta kanssamatkustajilta palaa hiat ja he ottavat minuun mahdollisimman ison välimatkan ettei kukaan vaan luule meidän olevan samaa porukkaa. Tämä kuva on vaellusmatkalta Dolomiiteille. Missä lie pensaikossa taas olen rähmälläni tätä kuvaa ottaessani.

 

10. Kuva roadtripiltäIMG_5918

 

Roadtripillä en ole koskaan elämässäni ollut, mutta ehkäpä tämä vaellusmatkakin eräänlaisesta roadtripistä menee. Liikuttiinhan siinä joka päivä uusiin maisemiin Dolomiittien vuoristokylissä.

Tälläiset kuvat valikoituivat tähän 10 Matkakuvaa vol 2-haasteeseen. Minulla ei ole nyt mielikuvaa siitä ketkä kaikki ovat haasteeseen jo osallistuneet joten en nimeä ketään erikseen, mutta sinä joka et vielä haastetta ole saaanut tai ottanut vastaan, niin juuri nyt on oikea hetki tehdä se! Mukaan vaan! Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset.

 

 

OHJEET HAASTEESEEN

1.  Haasteeseen saa tarttua vapaasti, kunhan mainitsee haasteen alkuperän eli Journey Diary -matkablogin (linkki tähän postaukseen.)

2. Linkitä vastauksesi Journey Diary-matkablogin alkuperäiseen haastepostaukseen kommenttikenttään, jotta kaikki haasteeseen osallistuneet postaukset saadaan koottua yhteen linkiksi/vinkiksi

3. Voit halutessasi haastaa useammankin bloggaajan tai vaihtoehtoisesti olla haastamatta ketään

4. Haasteeseen saa osallistua aivan vapaasti, ei tarvitse jäädä odottelemaan, että joku sinut haastaisi