Kaunis syksyinen sää houkutteli minut tänään luontopolulle. Vetäessäni vaelluskenkiä jalkaan olin innoissani! Jo on aikakin päästä samoilemaan luontoon, hakemaan puhtia syksyn ankeuteen ja arjen harmauteen. Tuleepa samalla vähän harjoiteltua tulevia vaelluksia varten!

Simpsiön vuori kohoaa Lapualla, keskellä Etelä-Pohjanmaan lakeuksia tarjoten upeat ulkoilumaastot. Kyllä luit oikein. Vuori. Ei me pohjalaiset niin tosikkoja olla kuin luullaan. Aika paljon pitää olla huumoria, että kutsumme vuoreksi tätä 132 metriä merenpinnan yläpuolella kohoavaa rinnettä, jossa sijaitsee mm.laskettelukeskus. Ympäristössä on mökkejä, joista osa on ihan ympärivuotisessa asuinkäytössä. Alueella on myös loppuvuodesta 2012 valmistunut huoneistohotelli Simpsiönkullas.

Luontopolkuja on kolme. Piispanpolku, Kalliomaanpolku ja Rytilammenkierros. Lähdimme Kallen kanssa tutkimaan aluetta ja reittivaihtoehtoja.

 

IMG_6973

IMG_6975

 

Simpsiöllä on pitkä historia ja sitä on menneinä vuosisatoina pidetty pelottavanakin paikkana eikä vähiten sen vuoksi, että alueella on vielä 1700 luvulla ollut käytössä mestauspaikka. Hiukan kevyempää osastoa historiassa edustavat kansantarut, jotka Simpsiön vuoreen liitetään. Eräs taruista kertoo vuorella asuneista vuorenpeikoista, jotka vaativat vuoren yli kulkevilta lantin. Jos lanttia ei herunut, se tiesi pahoja asioita eikä paluuta olisi. Kuinkahan meille Kallen kanssa nyt käy, kun ei tullut yhtään lanttia mukaan?

Vuorenpeikkojen häätämiseksi paikalle on kutsuttu piispa ja alueelta löytyy edelleen piispan levähdyspaikkana pitämä piispanpenkki. Varmaa todistetta piispan vierailusta Simpsiöllä ei ole. Liekö tästä mahdollisesta piispan vierailusta saanut nimensä myös Piispanpolku, jota pitkin lähdin kulkemaan.

 

IMG_6980

IMG_6984

IMG_6988

IMG_6989

IMG_6994

IMG_6996

IMG_6998

 

Simpsiöllä on myös näkötorni, jonne minun tietenkin piti kiivetä lakeutta ihastelemaan.

 

IMG_7005

Aakeeta laakeeta silimän kantamattomihin.

Aakeeta laakeeta silimän kantamattomihin.

IMG_7009

 

Useampi tunti täällä samoillessa vierähti. Seuraavalla kerralla täytyy keittää kahvit mukaan. Alueella on muutama laavu, joilla voi paistaa makkaraa tai muuten vaan levähtää ja syödä eväitä.

Blogia voit seurata facebookissa, twitterissä tai vaikkapa instagramissa.