Joskus eteen tulee uskomattomia asioita aivan yllättäen. Vielä enemmän yllättää jos ne asiat ovat positiivisia! Vuosi 2013 oli minulle positiivisella tavalla muutosten vuosi. Työkuviot järjestyivät kivalla tavalla uusiksi ja yhtäkkiä huomasin olevani opintomatkalla Pariisissa ihan mahtavien työkavereiden seurassa! Viivyimme reissullamme viikon ja se olikin varsin hyvä aika ensikertalaisen tutustua kaupunkiin ja koluta kaikki nähtävyydet ja turistirysät, mitä tuossa kaupungissa kyllä riitti! Asuimme Bercyn kaupunginosassa aivan metroaseman vieressä ja siitä oli helppo kulkea metrolla ympäri kaupunkia.

Viime vuosina olen huomannut löytäväni itseni reissulla kuin reissulla kirkosta. Eivät ne huonoja nähtävyyksiä ole, päinvastoin. Ne ovat usein satoja vuosia seisseet sillä paikallaan ja nähneet aikakauden, tyylin ja ihmisten vaihtuvan. Tälläisiin kirkkoihin lukeutuu Notre-Damen katedraali, joka on varmasti Pariisin merkittävimpiä nähtävyyksiä. Osuimme sinne messun aikaan.

 

IMG_2753

IMG_2754

IMG_2755

IMG_2758

IMG_2759

 

Notre-Damen lisäksi vierailimme toisessa upeassa kirkossa Sacre Coeurin Basilikassa. Basilikan on suunnitellut Paul Abadie. Sacre Couer on valmistunut vuonna 1914, mutta se on vihitty käyttöön vielä myöhemmin uudelleen ensimmäisen maailmansodan jälkeen 1919. Sacre Couer sijaitsee Pariisin korkeimmalla luonnollisella kukkulalla ja ylhäältä aukeaa upea näköala alas kaupunkiin. Kirkkoon pääsee kukkulan juurelta lähtevällä hissillä tai jos joku haluaa ottaa kirkkomatkan kuntoilun kannalta sinne johtaa korkeat portaat. Kirkossa ei saanut kuvata sisätiloissa ollenkaan, joten kuvia on vain ulkopuolelta.

 

IMG_2698

IMG_2700

Kävimme Sacre Couerin kukkulalla myös ilta-aikaan jolloin kirkko oli upea iltavalaistuksessaan.

Kävimme Sacre Couerin kukkulalla myös ilta-aikaan jolloin kirkko oli upea iltavalaistuksessaan.

 

Pariisin lukuisat puistot ja sillat ovat upeita ja niitä ei kannata unohtaa kaupunkikierroksella. Me lähdimme eräänä iltana Seinen risteilylle ja siinä saimme katsella siltojen kaupunkia joelta käsin. Seinen jokivarsi on ollut yksi Unescon maailmanperintökohteista vuodesta 1991.

 

IMG_2867

Notre-Damen katedraali Seineltä päin kuvattuna.

Notre-Damen katedraali Seineltä päin kuvattuna.

IMG_2884

Yksi näkemisen arvoinen silta on lukkosilta, johon rakastavaiset ympäri maailman ovat kiinnittäneet lukon rakkautensa sinetiksi.

IMG_2813

IMG_2816

 

Pariisin puistoista kannattaa valita käyntilistalle ainakin Luxenbourgin puisto. Se on valtava puisto Latinalaiskorttelin läheisyydessä. Sinne ihmiset tulevat viettämään vapaapäivää, lukemaan, rentoutumaan, uittamaan veneitä puiston lammessa.

 

IMG_2828

IMG_2833

IMG_2838

IMG_2841

IMG_2844

 

Eiffel-tornia ei voi olla näkemättä, kun liikkuu Pariisissa. Me näimme sen useita kertoja eri puolilta kaupunkia. Eiffel-tornin ympärille levittäytyy yksi puistomainen alue, jossa voi nauttia piknikin tai muuten vain istuskella viettämässä iltaa.

 

IMG_2776

 

Ranska ja taide kuuluvat mielestäni yhteen. Samoin Ranska ja ruoka, Eräänä iltana nämä yhdistyivät, kun olimme illallisella ja katselimme miten katutaiteilija piirsi kännykässä olevasta kuvasta muotokuvan siinä ajassa mitä meiltä kului ruokien tilaamiseen ja syömiseen.

 

IMG_2710

IMG_2712

 

Vierailimme Riemukaaressa ja ihailimme sieltä näkymää yhdelle maailman kuuluisimmalle kadulle, joka on tietenkin Champs Elysees. Katu on noin kaksi kilometriä pitkä ja sen varrelle mahtuu kahviloita sekä laadukkaita merkkiliikkeitä. Näitä liikkeitä kävimme tutkimassa eräänä päivänä.

 

IMG_2719

Tuntemattoman sotilaan hauta Riemukaaren juurella.

Tuntemattoman sotilaan hauta Riemukaaren juurella.

IMG_2725

IMG_2898

IMG_2904

IMG_2906

 

Pariisi on iki-ihana kaupunki ja tulen varmasti vierailemaan täällä vielä toivottavasti useamman kerran. Eihän näin upeaan ja ihanaan kaupunkiin voi kyllästyä. Ja vaikka ehdimme nähdä paljon, varmasti paljon jäi vielä näkemättä.